OBAVIJEST: “Cinema Paradiso” sutra u Društvenom domu

622 0

Obaviještavamo posjetitelje sutrašnje projekcije filma “Cinema Paradiso” da je došlo do promijene lokacije projekcije. Umjesto u prostoru stare Name film će se prikazati u isto vrijeme (20,00 sati) u Društvenom domu. Kino komuna se zahvaljuje na razumjevanju i poziva Vas na još jednu filmsku poslasticu. “Cinema Paradiso”, kultni talijanski

film koji je po mnogima jedan od najboljih uradaka svijetske kinematografije, remake iz1988. istoimenog filma,  obavijen je sentimentalnom notom i na taj način osvaja publiku i njihova srca. U 20,00 sati, 2. rujna u petak dobrodošli u prostor Društvenog doma u Relkovićevoj ulici. Ulaz je besplatan!

Film prati život jednog dječaka koji rano ostaje bez oca. Toto živi u jednom malom gradiću na Siciliji. Središte društvenih događanja u tom mjestu je kino. Dječak koristi svaku priliku da se ušulja unutra i ukrade poneki cenzurirani komadić filma. Tu upoznaje i postaje prijetelj osamljenog Alfreda. Razvija se jedno dirljivo prijateljstvo… Predivan emotivni ugođaj prati cijeli film.

{youtube}C2-GX0Tltgw&feature=player_embedded|450|235|1{/youtube}

Film je snuimljen  u maniri starih klasika. Samo vrijeme početka kinematografije daje filmu dobru dozu romantičnosti – kadrovi koji snimaju reakcije ljudi za vrijeme projekcija su neodoljivi i zaista simpatični. Film u biti daje veliku odu filmu samom. 

Odnos između Tota i Alfreda je snažan, dirljiv ali i prilično kompleksan – baš to filmu daje dodatnu dubinu.

Režiju potpisuje Giuseppe Tornatore a glazbenu podllogu legendarni Ennio i Andrea Morricone.

Po pozitivnim reakcijama publike ovo jedan od filmova koji neće otići u zaborav.

Related Post

Autor - 22/05/2018 0
Poštovani, s veseljem najavljujemo koncert kvarteta ALISIOS CAMERATA koji čine vrhunski hrvatski glazbenici. Kvartet će nastupiti u sastavu: Bruno Philipp,…