MOLITVA ZA VUKOVAR

1238 0

ŠTIVICA, 18. studenoga 2013. – Osnovna škola Ivana Gorana

Kovačića iz Starog Petrovog Sela i župa svete Marije Magdalene iz Štivice (Novokapelački dekanat), organizirali su u nedjelju, 17. studenog, u predvečerje pada Grada Heroja, u župnoj crkvi u Štivici, recitatorsko-glazbeni program „Molitva za Vukovar“.

 

Djelatnici i učenici spomenute škole tradicionalno obilježavaju obljetnicu pada grada mučenika u prostoru škole, a ove se godine u program uključila i župa Štivica, želeći se molitvom, svijećama i podsjećanjem na krvave ratne dane Vukovara pokloniti sjenama hrabrih ljudi, hrvatskih branitelja, ranjenika, prognanih i nestalih obitelji, patnika u srpskim logorima.

 

Program je pripremila učiteljica hrvatskoga jezika Marija Mikanović, a uz ravnateljicu škole Zrinku Dejanović i učiteljicu Davorku Smičić, sudjelovali su štivički učenici viših razreda Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića.

 

U „Molitvu za Vukovar“ uključio se i mjesni crkveni zbor pjesmama Majko draga, Djevo sveta (Dom nam čuvaj, Božja Mati), Život svoj prikazujemo Bogu te Najvjernija odvjetnice, na braniku stoj.

 

Poslije programa štivički župnik, vlč Josip Vračarić, služio je misu na kojoj su se svi još jednom prisjetiti vukovarskih mučenika i žrtava i moliti za njihove duše.

Related Post