Načelnik Antun Valić predstavio novoimenovane načelnike policijskih postaja

2532 0

SLAVONSKI BROD – Danas je u Policijskoj upravi brodsko posavskoj održana redovna konferencija za medije na kojoj je načelnik policijske uprave Antun Valić, novinarima prezentirao stanje sigurnosti za devet mjeseci, koje je ocijenio povoljnim. Istaknuo je statističke pokazatelje naglasivši da na području u nadležnosti rada policijske uprave nema kaznenih djela, prekršaja ili događaja, koji bi posebno narušili osjećaj sigurnosti kod građana. Spomenuo je, da će rad policije biti ubuduće usmjeren na povećanje razriješenosti kaznenih djela. U području prometa je istaknuo nezadovoljstvo, obzirom na veći broj prometnih nesreća i stradalih osoba, te dodao da se u području prometa provode pojačani nadzori s posebnim naglaskom na teže prometne prekršaje uzročnike prometnih nesreća, te recidiviste.

Načelnik Valić je potom govorio o smjernicama budućeg rada policijske uprave, naglasivši veću otvorenost policije prema medijima. Suradnja sa institucijama na području lokalne zajednice i drugim subjektima, te građanima pojedincima, dobar je preduvjet za podizanje razine kvalitete rada, a samim time i jačanje povjerenja građana u policiju. „Kao načelnik policijske uprave smatram da sam dužan osigurati što bolje uvjete za rad svim svojim djelatnicima. Već prvog dana krenuo sam u realizaciju, pokušavajući prije svega u nekom kratkom razdoblju izmjestiti upravne poslove koji se nalaze u tzv. „Milovićki“, a samim tim, građani bi dobili bolju uslugu od nas.“- rekao je Valić.

Također je novinarima predstavio novoimenovane načelnike policijskih postaja Policijske uprave brodsko-posavske, naglasivši da je riječ o stručnim osobama, koji su dugo u službi policije i prošli su kroz razna radna mjesta od policijskog službenika do rukovoditelja. Dio njih je ostao na istim radnim mjestima. Dodao je, da je načelnicima policijskih postaja ukazano povjerenje, te očekuje da će ga svojim radom u budućem razdoblju i opravdati.

Related Post