Nada Zidar – Bogadi oduševila djecu u Narodnoj knjižnici i čitaonici „Grigor Vitez“

1019 0

GORNJI BOGIĆEVCI, – Obilježavajući Mjesec hrvatske knjige, a povodom Dana hrvatskih knjižnica, Narodna knjižnica i čitaonica „Grigor Vitez“ i njena ravnateljica Jasminka Klarić za učenike Područnih osnovnih škola u Gornjim Bogićevcima i Smrtiću, te ostalu djecu, organizirali su u Narodnoj knjižnici i čitaonici 7. studenog književni susret s Nadom Zidar – Bogadi, pjesnikinjom, prozaisticom i dramskom spisateljicom za djecu.

Bio je to lijep i sadržajan susret s djecom, spisateljice koja je nakon završetka Škole primijenjenih umjetnosti diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i iza sebe ima zavidan opusu i mnoštvo knjiga za djecu i mlade. Uz knjige za djecu autorica je i mnogih slikovnica, a njena djela nalaze i u školskim udžbenicima. Bitna je autorica u antologiji hrvatske dječje književnosti, igrokaza i dječjih priča.

Zahvaljujući Narodnoj knjižnici i čitaonici „Grigor Vitez“ osnovci i ostala djeca s područja općine Gornji Bogićevci dobili su priliku upoznati se s njenim radom na području dječje književnosti koji joj je priskrbio zavidan ugled pisca za djecu. Svi oni koji su se našli u Narodnoj knjižnici i čitaonici „Grigor Vitez“ mogli su se u to uvjeriti i uživati u hvalevrijednom književnom druženju.

Related Post

KRAĐE I KRIVOTVORENJE ISPRAVE

Autor - 26/09/2017 0
NOVA GRADIŠKA / SLAVONSKI BRO0D, 25. rujna 2017. – Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, proveli su kriminalističko istraživanje nad…