NAJBOLJI SPORTAŠI U ŽUPANIJI U 2012. GODINI

1487 0

NOVA GRADIŠKA, 12. veljače 2013. – Odbojkašice Nove Gradiške imale su zadovoljstvo u nekoliko posljednjih dana ići u Slavonski Brod. Najprije su u subotu u sportskoj dvorani Viljuš u 1. B državnoj odbojkaškoj ligi

uvjerljivo savladale odbojkašice domaće Marsonije rezultatom 0:3 (17:25, 19:25, 10:25). Dva dana kasnije u dvorani HVIDR-e proglašene su najboljom ženskom ekipom u Brodsko-posavskoj županiji u 2012. godini. Zadovoljstvo je dodatno popravila Karla Glasnović, koja je proglašena drugom najboljom sportašicom u županiji.

 

Zašto su odbojkašice ŽOK „Nova Gradiška“ najbolja ženska ekipa u županiji, a Karla Glasnović druga najbolja sportašica pročitajte u obrazloženje Izvršnog odbora Zajednice športskih udruga Brodsko-posavske županije.

 

1.MJESTO

ŽENSKI ODBOJKAŠKI KLUB „NOVA GRADIŠKA“

 

Osnovan je 1998. godine i s uspjehom radi punih 14 godina. U klubu trenutno trenira 50-ak djevojaka i djevojčica u tri dobne kategorije: seniorke, juniorke i početnice. Seniorke se treću sezonu natječu u jedinstvenoj 1 B HOL gdje su u sezoni 2011/12 zauzele izvrsno 4. mjesto. Ove jeseni postignut je najveći uspjeh u povijesti Kluba. Odigrano je 9 kola prvenstva 2012/13 i seniorska ekipa je pobijedila u svih 9 utakmica te je uvjerljivo osvojila naslov jesenskog prvaka u 1 B ligi sa maksimalnih 27 bodova. Uspjeh je time veći što drugoplasirana ekipa zaostaje velikih osam bodova. Stvoren je veliki preduvjet za osvajanje prvog mjesta na kraju sezone i direktan plasman u 1 A ligu što bi bio vrhunac ove mlade ekipe

 

2.MJESTO

KARLA GLASNOVIĆ- ŽOK „NOVA GRADIŠKA“

 

Rođena je 1995. Treću godinu je članica seniorske ekipe u kojoj je jedna od stožernih igračica. Igra novogradišćanki bila bi gotovo nezamisliva bez Karle koja na treninzima i utakmicama daje svoj maksimum, zbog čega je obožavana među igračicama i navijačima. Uvijek vedra, nasmijana i spremna svima pomoći postala je „dobri duh“ ekipe. Svoju kvalitetu dokazala je odličnim igrama u seniorskoj ekipi ŽOK „Nova Gradiška“ u prvenstvu, ali i na Državnom juniorskom prvenstvu i nametnula se treneru juniorske reprezentacije hrvatske. Postala je stalna prvotimka u juniorskoj reprezentaciji s kojom je nastupila na kvalifikacijama u Bugarskoj za Europsko prvenstvo. U superiornom osvajanju prvog mjesta u jesenskom dijelu natjecanja u 1 B HOL zasigurno je veliki udio Karle koja igra u odličnoj formi i pred kojom je lijepa odbojkaška karijera.

 

FO Ivan Salantić

Novogradišćanke (s desne strane mreže) su bile prejake za Brođanke

Related Post