ŽENSKA KUGLAČKA REPREZENTACIJA GOSTOVALA U NOVOJ GRADIŠKI

1968 0

Rezultatom 5:3 kuglačice KK “Obrtnik” pobijedile su kuglačice Hrvatske kuglačke reprezentacije, a Vesna Đapić postavila je novi neslužbeni rekord Kuglane “EXIT” s 589 srušenih čunjeva.

 

NOVA GRADIŠKA, 19. lipnja 2016. – U povjesnici Ženskog kuglačkog kluba „Obrtnik“ jučerašnji će dan biti posebno zabilježen. Povodom 20 godina uspješnog djelovanja i ulaska u 1. hrvatsku kuglačku ligu novogradiške kuglačice su u kuglani „Exit“ ugostile žensku kuglačku hrvatsku reprezentaciju. Hvalevrijedan uspjeh obilježile su odigravanjem prijateljske utakmice s najboljim hrvatskim kuglačicama koje su u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji na svjetskim prvenstvima osvajale brojne medalje.

U ime Grada Nova Gradiška pozdravili su ih zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić, predsjednik Saveza sportova Nova Gradiška Borislav Vidošić i predsjednica ŽKK „Obrtnik“ Mirjana Šebalj -Maglajac. Zahvalili su se Hrvatskom kuglačkom savezu što im je pružio priliku da ugoste hrvatske reprezentativke što je, kako je naglašeno, za Novu Gradišku poseban sportski događaj. Razlijenjeni su i prigodni pokloni.

 

-Zadovoljstvo mi je ispred Hrvatskog kuglačkog saveza pozdraviti novogradiške kuglačice i poželjeti im dobre rezultate. Sa zadovoljstvom smo došli u Novu Gradišku što će svima koji se bave kuglanjem, očekujem, biti poticaj u daljnjem radu. To treba biti nastavak onoga što ste do sada radili. Čestitam na 2o godina postojanja i otvaranju nove kuglane kao i ulazak u 1. ligu. Tijekom slijedeće sezone Novogradišani će moći vidjeti ono što je najbolje u ženskom kuglačkom sportu u Hrvatskoj – kazao je Tonči Mikac, predsjednik Hrvatskog kuglačkog saveza.

Ulazak novogradiških kuglačica i 1. hrvatsku kuglačku ligu velik je sportski uspjeh, a rezultat je rada kluba i trenera. Uspjeh je tim veći jer je ostvaren u teškim uvjetima rada u proteklim godinama kada su, zbog nedostatka kuglane u Novoj Gradiški, svoje utakmice kuglačice morale igrati u Pakracu. Zahvaljujući obitelji Brdar otvorena je nova kuglana koja će naredne sezone ugostiti najbolja imena ženskog kuglanja u Hrvatskoj.

 

-Drago mi je da su naše kuglačice uspjele ugostiti Hrvatsku kuglačku reprezentaciju, a još više da su, nakon sedam godina izbivanja iz grada, trenirale su, igrale domaće i gostujuće utakmice na kuglani u Pakracu, uspjele dobiti ovaj novi prostor gdje se sada održavaju utakmice. Naravno one su se svojim odličnim igrama u 2. Ligi uspjele plasirati u 1. Hrvatsku kuglačku ligu i zahvaljujući tome Novogradiščani i svi ljubitelji kuglanja moći će sada pratiti i prvoligaške utakmice. Ovo je veliki dobitak za grad Novu Gradišku, a najveći poticaj za kuglačice. Koliko imam priliku pratiti njihove treninge vidim da ekipu podmlađuju i to je do sada nedostajalo. Otvorena je nova kuglana pa su i mlade kuglačice dobile priliku trenirati u svome gradu – istaknuo je Borislav Vidošić, predsjednik Saveza spotova Nova Gradiška.

 

-Ovo je povijesni događaj za grad i kuglanje jer smo zalaganjem svih naših kuglačica dobili priliku ugostiti elitu ženskog kuglanja u Hrvatskoj. Na svjetskoj razini naše reprezentativke postižu vrhunske rezultate, a i dalje ćemo dovoditi vrhunske sportaše i iz drugih sportova. Iznimna čast je ulazak u 1. HKL i veliki ponos što smo u vrhu kuglanja- kazala je Vesna Đapić.

Related Post

POVODOM DANA NEOVISNOSTI

Autor - 09/10/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 9. listopad 2014. – U srijedu, 08. listopada 2014. godine sa početkom u 9 sati, na teniskim terenima…