NE POSUSTAJU U PRIJATELJSTVU

751 0

OKUČANI, 8. studeni 2014. – Danas i sutra tradicionalno se obilježava prijateljstvo mještana Okučana i mađarskog grada Tsazara. Umjesto maratonaca trkača, danas su s Pustare gdje je bio stacioniran mađarski kontigent

u sastavu SFOR-a, put Tsazara krenuli maratonci biciklisti članovi Biciklističkog kluba „Sveti Franjo“, predvođeni predsjednikom kluba Šimunom Klarićem. Na biciklistički maraton dug 200 kilometara ispratili su ih Aca Vidaković, načelnik Općine Okučani i Sandor Pataki, gradonačelnik Tsazara.

 

Kod Stupa mira i prijateljstva u okučanskom parku položeni su vijenci. I ove su godine odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu i pripadnicima mađarskih postrojbi koje su bile u mirovnim misijama u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj. Molitvu za njih, ali i za sudionike ove jedinstvene manifestacije prijateljstva, sve one koji prijateljstvo Okučana i Tsazara njeguju već šesnaest godina i bicikliste predvodio je okučanski župnik fra Mario Radman.

Aca Vidaković i Sandor Pataki nisu propustili priliku istaknuti brojne susrete i aktivnosti kojima se godinama učvršćuje prijateljstvo i najaviti projekte u oblasti sporta, kulture i drugim područjima od zajedničkog interesa koje će kandidirati prema fondovima EU.

Članovi Biciklističkog kluba „Sveti Franjo“ danas će doći do Virovitice, gdje će prenoćiti, a sutra će im se na graničnom prijelazu Barchu pridružiti biciklisti iz mađarskih biciklističkih klubova.

Izaslanstvo Općine Okučani sutra će otputovati u Tsazar gdje će položiti vijence ispred Stupa mira u Milenijskom parku, a potom biti nazočno na prigodnom programu koji su pripremili domaćini.

Related Post

ODALI DUŽNO POŠTOVANJE

Autor - 11/12/2015 0
OKUČANI, 11. prosinac 2015. – U povodu obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, Izaslanstvo Općine Okučani i Općinske…

OKUČANI

Autor - 24/07/2012 0
U nedjelju, 22. srpnja 2012. godine, okučanski vjernici su se rastali sa svojim dosadašnjim župnikom fra DAMIROM PAVIĆ. Nakon tri…