NOĆ KAZALIŠTA

1161 0

NOVA GRADIŠKA, 18. studeni 2014. – Novogradiški ljubitelji kazališta subotnju noć proveli su u Domu kulture, te hladne večeri, 15-tog studenog, posjetitelje je grijala topla atmosfera, smijeh, glazba i kuhano vino…

 

Po drugi put Nova Gradiška je bio jedan od 43 hrvatska grada u kojima je održana ova međunarodna Noć kazališta. Zahvaljujući organizatorima Pučkom otvorenom učilištu „Matija Antun Relković“ i mladim glumačkim snagama, udrugama i amaterima, upriličen je bogati kazališno-scenski program. Dok su se na sceni izmjenjivali izvođači, brojni su posjetitelji s oduševljenjem i pljeskom pratili njihove interpretacije, dramske i plesne točke i pučke igrokaze. Publika je prepoznala entuzijazam izvođača, a pozitivno se ozračje prenosilo sa kazališnih dasaka na posjetitelje.

 

Kazališnu priču započele su mlade snage učenika OŠ Ljudevita Gaja Ena Mihaljević i Matija Ozdanovac te Petra Oršulić učenica OŠ Mato Lovrak. Duhovit stand up uradak izveli su Sara Šefer i njezina braća Vilim i Lovro, a do suza publiku je nasmijao “rođeni glumac” Emil Valla.

Drugi dio Noći kazališta ove je godine bio namijenjen pučkim družinama. Glumačka družina NG izvela je kazališnu igru „Nepozvani gosti“ u režiji Milana Vidošića, a duhovitu priču izvrsno su izveli glumci: Milan Vidošić, Štefanija Mirković, Dražen Levis Mihaela Stažić i Marija Funes.

 

Članice Udruge žena s osmjehom iz Slavonskoga Broda nastupile su s pučkim igrokazom „Prije u komenciji“, koju su izvele: Reza Kokanović, Blaženka Kegljen, Anka Fumić , Marija Grgurević i Terezija Marić . Voditeljica ove Udruge Reza Marić autorica je teksta, a potpisuje i režiju.

 

Na kraju večeri Ženska glumačka skupina iz Zadubravlja izvela je pučki igrokaz „Milanka se odvojčila“, a glumile su: Evica Vidaković, Janja Botica, Marija Jerković, Ružica Kolesarić , Mara Radovanović , Marica Alfeldi, Katica Hošnjak i Ankica Šinkarčurk. Autorica teksta je Mata Baboselac, a predstavu su režirale same.

Related Post

Gradu za rođendan

Autor - 07/12/2011 0
Koncert GRADU ZA ROĐENDAN, u utorak 6. prosinca Gradu su darovali i njegovi najstariji sugrađani – članovi Udruge matice hrvatskih…

KONCERT

Autor - 21/10/2013 0
U ponedjeljak, 14.listopada 2013. novogradiška publika imala je priliku lijepom glazbom osvježiti sumornu jesenju večer. Za to su se svojim…