NOVA GOSPODARSKA PRILIKA – INA SCHAEFFLER ĆE GRADITI TVORNICU U NOVOJ GRADIŠKI

1167 0

NOVA GRADIŠKA, 27. svibnja 2011. – INA SCHAEFFLER iz prijateljskog njemačkog grada Herzogenauracha napokon bi mogla izgraditi tvornicu u Novoj Gradiški u okviru razvoja matelne industrije, jednog od gospodraskih smjerova obnove i razvoja gotovo do kraja uništenog novogradiškog gospodarstva. Već neko vrijeme se zna za razgovore

koji se vode na relicija Grad Nova Gradiška – INA SCHAEFFLER. Da su poodmakli i konkretizirani doznalo se od gradonačlenika Josipa Vukovića prije nekoliko dana u Industrijskom parku Nova Gradiška gdje je potpisan ugovor o pratnerstvu i poslovnij suradnji između Grada Nova Gradiška, Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu, Elektro tehničkom i Industrijsko obrtničkom školom.

– Posebno ističem da je pred nama osnivanje metalne tvrtke u suradnji s njemačkom tvrtkom INA SCHAEFFLER iz prijateljskog grada Herzohenauracha. Definirali smo gotovo sve pojedinosti . Mislimo da je to budućnost metalne industrije i Nove Gradiške –kazao je tada gradonačelnik Josip Vuković.

SCHAEFFLER GRUPE je jedan od vodećih proizvođača valjkastih ležajeva u svijetu, nazočna u više od 60 industrijskih grana, a kao isporučiterlj sustava motornih pogona i mehanizama za vozila, tražen je partner u automobilskoj industriji. Sa valjkastim ležajevima, komponentama za strojeve i pogone, te sustavima kvačila može se reći da ta svjetski priznata tvrtka pokreće svijet. Tri oznake INA, FAG i LuK su pojam inovativne tehnike.

Jednu takvu tvrtku, Kao što je INA SCAEFFLER, bilo bi dobro imati u našem Industrijskom parku. I prije je bilo pokušaja da se u Novoj Gradiški gradi neka od tvornica te tvrtke. Posljednji pregovori nisu prije nekoliko godina uspješno okončani, a ralog je navodno bila cijena zemljišta u Industrijskom parku. INA SCHAEFFLER je stoga, umjesto u Novoj Gradiški tvornicu izgradila u Rumunjskoj i u njoj danas radi 2500 ljudi.

Sa tom njemačkom tvrtkom, zahvaljujući prijateljskim odnosima našeg grada s Herzogenaurachom i gospodinu Marku Lončaru, rade naši manji poduzetnici, među kojima je i tvrtka Impal iz Zapolja.

www.luftbildnuernberg.de

Related Post

TISKARA ARCA U STEČAJU

Autor - 14/05/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 14. svibnja 2014. – U stečajnom postupku nad tiskarom ARCA d.o.o., Nova Gradiška Trgovački sud u Slavonskom Brodu…

„PODUZETNIČKI IMPULS 2013.“

Autor - 09/08/2013 0
Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava su potpisali Dražen Pros, zamjenik ministra u Ministarstvu poduzetništva i obrta, gradonačelnik Nove Gradiške Željko…