NOVA GRADIŠKA DOMAĆIN

719 0

NOVA GRADIŠKA, 28. kolovoza 2014. – 19. državno športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata održat će se 13. rujna u Novoj Gradiški. Tog dana naš će grad ugostiti 1200 dragovoljaca i veterana iz 20 županija.

Dan prije, 12. rujna, Nova Gradiška će biti domaćin sudionicima Sabora udruga proisteklih iz domovinskog rata RH.

Na sastanku sa predsjednicima novogradiških udruga proisteklih iz Domovinskog rata gradonačelnik Željko Bogović je govorio o angažiranju gradske vlasti kako bi se velikom broju dragovoljaca i veterana sudionika ovih igara osigurali što bolji uvjeti, a Nova Gradiška bila primjeren domaćin.

Grad će na raspolaganje dati sve sportske terene i dvorane, te osigurati smještaj. Gradonačelnik je najavio i kulturno–umjetnički program u kojem će nastupiti KUD „Trenk“, Tamburaški sastav „Tkanica“ i Krunoslav Kićo Slabinac. Razmišlja se da i OPG-ima ponude biti dijelom ove manifestacije i da postave štandove sa svojim proizvodima.

Gradonačelnik Željko Bigović je predložio novogradiškim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata da organiziraju prikupljanje humanitarne pomoći za pet obitelji na poplavljenom dijelu Slavonije.

Svake godine jedna od županija je domaćin državnih sportskih igara dragovoljaca i veterana. Kako je došlo do toga da ove godine domaćin bude Nova Gradiška obrazložio je Željko Bura.

– Obratili smo se gradu Slavonskom Brodu i županiji s dopisom i upitom. Nakon 17 dana čekanja na odgovor otišli smo kod gradonačelnika Nove Gradiške , koji je odmah prihvatio da grad bude domaćin – kazao je Bura i na domaćinstvu zahvalio čelnim ljudima grada.

Related Post