NOVA KAPELA: TRODNEVNICA ZA BLAGDAN PRESLAVNOG IMENA MARIJINA

475 0

 

U župi Blažene Djevice Marije Nova Kapela, u tijeku je trodnevna

priprava za blagdan Preslavnoga Imena Marijina, zaštitnicu župe. Vodi je vlč Petar Witold iz Poljske. Uz svetu misu, prvog dana trodnevnice upriličena je pobožnost Božanskom milosrđu i klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu

 

 

Drugog dana duhovne priprave voditelj je govorio o pontifikatu blaženog pape Ivana Pavla Drugog, velikog prijatelja hrvatskog naroda. Bilo je riječi i o svetoj Faustini Kowalskoj, glasnici Božanskog milosrđa, te o poruci i nedjelji Božanskog milosrđa, koju je utemeljio bl papa Ivan Pavao Drugi. Vjernici su vidjeti i film o blaženiku. Witold će večeras govoriti o Gospi fatimskoj te o posveti svijeta Blaženoj Djevici Mariji, a poslije mise poći će zavjetna procesija s likom Blažene Djevice Marije i svijećama. Duga je tradicija novokapelačke župe da se zadnje večeri trodnevnice, poslije svete mise, ispred crkve razvije veliko slavonsko kolo. Na završetak trodnevnice doći će i hodočasnici iz pleterničke župe.

 

Sutra, na blagdan Preslavnog Imena Marijina, u novokapelačkoj župnoj crkvi bit će tri mise: u 8.00, 11.00 i 19.00 sati. Svečanu misu u 11.00 sati slavit će voditelj trodnevnice, vlč Witold.

 

Višnja Mikić

Related Post