NOVA KAPELA

1583 0

U Voćinu, središnjem marijanskom svetištu Požeške biskupije, danas (srijeda, 21. kolovoz) će biti održano tradicionalno hodočašće vjernika Katedralnog, Posavskog i Zapadnoslavonskog arhiđakonata ove biskupije.

Pješaci su krenuli jučer u 14.00 sati iz crkve sv Lovre u Požegi, a ostali vjernici stizat će autobusima i automobilima danas tijekom poslijepodneva.

Članovi Udruge „Hrvatski sokol“ Nova Kapela – Batrina, organiziraju danas sada već tradicionalni, drugi po redu hodočasnički ultramaraton, na relaciji Nova Kapela – Voćin. Kao i prošle godine, krenuli su jutros u 6.00 sati ispred novokapelačke župne crkve Blažene Djevice Marije, a molitvom ih je ispratio župnik župe Nova Kapela, vlč Goran Mitrović. U ultramaratonu sudjeluju i članovi udruge „Brace“ iz Slavonskog Brda, koji su i prošle godine s Udrugom „Hrvatski sokol“ trčali do Voćina. Među „Bracama“ je i Ivana Grško, koja je do sada sudjelovala u polumaratonima Slavonski Brod, Rijeka, Zagreb, Osijek, Plitvice, bila je na brojnim humanitarnim maratonima, zatim u Glini, pa sa 108. brodskom brigadom itd. U Voćin danas trče i članovi Udruge „Hrvatsko sokol“ Osijek – iz Strizivojne i Velike Kopanice te prijatelji novokapelačke udruge iz Požege i drugih mjesta. Ultramaratonci prolaze putovima kojima se kreću i ostali vjernici – hodočasnici. Predviđena su zaustavljanja i kraći odmori u Srednjem Lipovcu, zatim ispred požeške katedrale svete Terezije Avilske i u Marin Dvoru.

 

Dolazak u Voćin planiraju oko 15.00 sati.

 

Ovo je samo jedan u nizu ultramaratona u kojima sudjeluje Udruga „Hrvatski sokol“ Nova Kapela – Batrina. Današnjim, hodočasničkim, žele se pridružiti velikom broju vjernika koji svake godine u Voćinu časte Majku od utočišta, Gospu voćinsku.

Ivana Grško, sudionica ultramaratona

Related Post

ZA SIGUIRNOST PJEŠAKA

Autor - 29/03/2016 0
NOVA KAPELA, 30. ožujak 2016. – U tijeku su radovi na izgradnji pješačke staze širine 1,50 metara s istočne strane…