NOVAGRA PREDSTAVLJA DOBITNIKE GRADSKIH PRIZNANJA 2014.

1427 0

NOVA GRADIŠKA, 16. prosinac 2014. – Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodjeljuje javno priznanje – MEDALJU GRADA generalu SINIŠI JURKOVIĆU, za doprinos u obrani Domovine i suvereniteta Republike Hrvatske.

 

Medalju grada generalu Siniši Jurkoviću uručili su geradonačlenik Željko Bigović i predsjednik Gradskog vijeća Josip Mikšić.

Siniša Jurković rođen je 20. kolovoza 1968. godine u Novoj Gradiški gdje je završio osnovnu i srednju Elektrotehničku školu. Na Vojnoj akademiji kopnene vojske diplomirao je 1991. godine kao podporučnik oklopno – mehaniziranih jedinica, nakon čega je napustio JNA i u listopadu 1991. godine postao pripadnik Zbora narodne garde 121. brigade Hrvatske vojske.

Tijekom Domovinskog rata bio je pripadnik i Treće gardijske brigade i 123. brigade Požega, a obnašao je dužnost izvidnika, zapovjednika tenka, zapovjednika tenkovskog voda i satnije te načelnika oklopa.

U djelatnoj vojnoj službi je od 1993. godine, trenutno obnaša dužnost zapovjednika Gardijske oklopno mehanizirane brigade.

Svojim borbenim djelovanjima, hrabrošću, odlučnošću i stručnošću iskazao se u Domovinskom ratu i bio primjer svima; danas u djelatnoj vojnoj službi svojim radom i aktivnostima dokazan stručnjak, nesebičan, ustrajan, uzoran, sa svim odlikama zapovjednika oružanih snaga.

Related Post

OPSKRBA VODOM

Autor - 12/11/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 12. studeni 2014. – Jedno od trenutno aktivnih gradilišta značajnih kapitalnih objekata u Novoj Gradiški je izgradnja magistralnog…

DJEČJI TJEDAN

Autor - 05/10/2016 0
Lovru je zanimalo kada će njegovi prijatelji prestati odlaziti u druge države, a Marko zatražio da roditelji ne rade nedjeljom