U ŽUPI MUČENIŠTVA SVETOG IVANA KRSTITELJA

709 0

ZAPOLJE, 16. prosinac 2014. – U župi Mučeništva svetog Ivana Krstitelja Zapolje održana je izborna skupština mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda.

Skupu je predsjedala ministra Područnog (zagrebačkog) bratstva s. Branka Černugelj, a uz nju, u bratskom i pastoralnom pohodu u Zapolju su bili i područni duhovni asistent, fra Marin Grbešić i tajnica Područnog bratstva s. Hilda Švarcmajer. Uz zapoljsko Mjesno bratstvo, u svojstvu domaćina, bio je i njihov duhovni asistent, fra Josip Poleto.

 

Nakon pozdrava i predstavljanja gostiju, sve je pozdravila i ministra mjesnog bratstva FSR Zapolje, Marija Belligoi.

 

Poslije zaziva Duhu Svetom, pročitan je ulomak iz Ivanova evanđelja 13 (1-17), gdje Isus svojim učenicima pere noge. Fra Marin je, pročitavši taj ulomak, naglasio kako franjevci trebaju prvenstveno služiti svojoj braći, biti ponizni i davati primjer drugima, kako je to činio Isus. Iza molitve iz Obrednika FSR-a, izabrana su radna tijela skupštine, a zatim se pristupilo izboru članova Vijeća mjesnog bratstva, koje će imati sedam članova: ministra, doministra, tajnika, blagajnika, povjerenika za formaciju i još dva člana.

 

Za novog ministra izabran je b. Milan Grgić, za doministru s. Julija Prša. Tajnica Mjesnog bratstva je s. Kata Dautović, blagajnica je od sada s. Veronika Relković.

B. Vladimir Relković, novi je povjerenik za formaciju u ovom bratstvu. Svi su oni izabrani jednoglasno. Za dva člana Vijeća predložene su i izabrane s. Lovorka Klarić i s. Ankica Ruškan.

 

Ministra Područnog bratstva, s. Branka i Područni duhovni asistent fra Marin, zahvalili su članovima Mjesnog bratstva na efikasnosti skupštine, a novoizabranima čestitali. Svi nazočni skupštini pomolili su se zatim na novoizabrane članove Vijeća, a zatim su oni samiizmolili zavjetnu molitvu, kojom su obećali svakodnevno živjeti evanđelje po uzoru na svog serafskog oca, svetog Franju i svoju službu obavljati strpljivo, s ljubavlju te zauzimanjem za braću i bratstvo.

 

Višnja Mikić

Related Post

POŽEŠKA BISKUPIJA

Autor - 26/01/2015 0
POŽEGA, 26. Siječanj 2015. – Euharistijskim slavljem u požeškoj crkvi sv. Lovre, koje je 21. siječnja u koncelebraciji s policijskim…

REFERENDUM

Autor - 26/11/2013 0
Poštovani gospodine Predsjedniče Hrvatskoga sabora i Predsjedniče Hrvatske Vlade!

CRKVA

Autor - 10/11/2012 0
Od 5. do 9. studenog organizirano je Nacionalno hodočašće u Rim prigodom Godine vjere u znak zahvalnosti papi Benediktu XVI.…