Novogradiščani dali povjerenje Davoru Šukeru

466 0

21. travanj 2012. – Održana je sjednica Izvršnog odbora

Nogometnog središta Nova Gradiška pod vodstvom predsjednika dr. Damira Japundžića na kojoj su podnijeta izvješća vodstva natjecanja u Nogometnom središtu Nova Gradiška i o održanim sjednicama Županijskog nogometnog saveza Brodsko-posavske županije I Hrvatskog nogometnog saveza, kao I o sucima I suđenju na našem području.

 

SOKIĆ O NATJECANJIMA

O natjecanju u NS Nova Gradiška govorio je Ivan Sokić istakavši da je došlo do povećanja broja prekršaja na utakmicama, ali i do nesavjesnog obavljanja dužnosti nekih delegata. U 3.ŽNL nije bilo ozbiljnijih problema, ali je bilo previše rotiranja sudaca što je posebno naglasio i Krunoslav Hoffer naglasivši da su suci ipak problem naše sredine koji treba hitno riješiti na dobrobit nogometa.

 

MARINOVIĆ O SUCIMA

Željko Marinović govoreći o sucima je iznio konkretne podatke: Imamo ukupno 36 sudaca, od tog broja aktivan je 31 sudac, dok su trenutno neaktivni Šporčić, Miloš, Vrabac, Vidošić i Štivin. Prošli tjedan ih je 11 delegirano na 1. ŽNL, a 7 ima razloge zbog kojih pojedinim klubovima ne žele suditi. On tvrdi da su pojedine rotacije bile nužne. Ističe da su suđenja bila u redu osim u Okučanima, Dragovcima, Vrbovi i Seocima, primjerice na utakmici Orljava – Trenk gdje su sudila 2 savezna suca a dogodilo se što nitko nije želio.

 

Željko Klarić je zatražio hitna izvješća o spornim utakmicama, a što se tiče sudaca zahtjevao je donošenje odluke da nema otkazivanja utakmica. Zalagao se da naši predstavnici u IO. ŽNS izbore da umirovljeni suci mogu suditi utakmice.

 

ODLUKE PREDSJEDNIKA DR JAPUNDŽIĆA

Predsjednik dr. Japundžić je iznio svoje viđenje stanja pa je predložio, a članovi IO NS Nova Gradiška su jednoglasno usvojili slijedeće: 1.) 2.ŽNL,zapad je izjednačena, neizvjesna i osjetljiva pa su na pojedine utakmice delegirani suci i delegati s viših lista, 2.) svatko se može pismeno obratiti IO NS Nova Gradiška jer se može sankcionirati samo ono što je napisano, 3.) pripremiti sve materijale o spornim utakmicama pa hitno organizirati sastanke i to riješiti, jer su neki očito krenuli u pogrešnom smjeru, 4.) na sjednici IO ŽNS BPŽ raspravljati o odluci HNS da ne mogu suditi suci koji su u mirovini, te 5.) da profesionalci iz NS, ŽNS i HNS ne mogu biti delegati, i najzad da nema više otkaza utakmica sudaca i delegata, osim u najtežim iznenadnim slučajevima.

 

HOFFER O SJEDNICAMA ŽNS I HNS

O održanim sjednicama ŽNS i HNS govorio je Krunoslav Hoffer istakavši da je prijedlog našeg Središta o dvije 1. ŽNL odbijen, ali će se ipak pokušati to izboriti na idućoj sjednici ŽNS. Naglasio je da je stav našeg i županijskog Saveza da kandidat za novog predsjenika HNS bude Davor Šuker. Predsjednik Japundžić je govorio da je na sjednicama IO ŽNS stalna tema o sucima novogradiškog Središta i njihovoj nedovljnoj edukaciji, te su se članovi IO izneđujuće mnogo izrazili negativno o toj problematici, pa i o našem vodstvu sudaca u NS Nova Gradiška. Dr. Japundžić je naglasio da je Skupština HNS dobro posložena i sigurno je da će predsjednikom biti onaj koji to zaslužuje, a predsjednički kandidat ŽNS i NS Nova Gradiška je Davor Šuker. BPŽ će uskoro dati i svoga predstavnika u IO HNS. Dr. Japundžić je predložio, a članovi IO NS Nova Gradiška su jednoglasno usvojili njegov prijedlog da sazove hitni sastanak u želji da se riješi sudačko pitanje, a na koji će biti pozvani predsjednik ŽNS, te predstavnici Povjerenstva sudaca ŽNS i NS Nova Gradiška.

 

TERMINI KUPA

Odlučeno je da se finalne utakmice Kupa nogometnog središta Nova Gradiška održe na stadionu Sloge u Novoj Gradiški i to za juniore u predigri 16. svibnja u 15 sati, a seniori istoga dana u 17 sati po uobičajenom, svečanom protokolu, kao i proteklih godina.

 

Na slici: Predsjednik Nogometnog središta Nova Gradiška dr. Damir Japundžić

Related Post