NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO

1120 0

NOVA GRADIŠKA – Poseban doživljaj upriličili su u subotu sugrađanima i gostima našega grada članovi Udruge Češka beseda za grad Novu Gradišku i okolicu na Danu češke kulture.

 

Na izložbenim štandovima prezentirali su brojne rukotvorine i suvenire koje izrađuju, ponudili domaće kolače, a posjetitelji su mogli kušati i češki specijalitet “bramborak”, slanu deliciju od krumpira, a potom popiti i češko pivo.

 

Ova lijepa priča zaokružena je i živopisnim nošnjama u koje su bili odjeveni članovi Češke besede, češkom glazbom i pjesmom te interpretiranjem stihova domaćih pjesnika, također članovi ove Udruge: Ljubica Talan i Milada Konjić (na češkom jeziku), Blažena Matijašević, Katarina Čanić, Ljubica Sedlaček i Vjekoslav Adamek.

Related Post

SLAVČA

Autor - 13/03/2013 0
NOVA GRADIŠKA,12. ožujka 2013. –  Koristeći vrijeme pogodno za vanjske radove Djelatnici Slavče prionuli su proljetnom poslu i „šminkanju“ gradskih…

LED RASVJETA ZA CIJELI GRAD

Autor - 18/12/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 18. prosinac 2015. – U 2016. godini obavit će se rekonstrukcije stare zastarjele i postavljanje nove javne, učinkovitije…