NOVOGRADIŠČANI DANAS SLAVE DAN GRADA: Položeni vijenci kod spomenika poginulim braniteljima i biste dr. Franje Tuđmana

1608 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 8. prosinac 2018. – Brojnim manifestacijama i događanjima Novogradiščani ovih dana obilježavaju 8. prosinca, Dan grada i župni blagdan Bezgrešnog začeća Blažene djevice Marije.

Danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, te kod spomen biste dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika. Minutom šutnje odana je počast ljudima najzaslužnijim za obranu Nove Gradiške, oslobađanje okupiranih dijelova Domovine i neovisnu i slobodnu Hrvatsku. Molitvu za poginule branitelje vodio je velečasni Ivan Štivičić.

Vijence su položila i svijeće zapalila izaslanstva Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja, Brodsko-posavske županije na čelu s županom Danijelom Marušićem, grada Nova Gradiška, na čelu s gradonačelnikom Vinkom Grgićem i predsjednicom Gradskog vijeća Ljepšom Ralas-Vujčić, Policije brodsko-posavske na čelu s načelnikom Antunom Valićem, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, gradskih organizacija i ustanova, udruga i društava.

U tijeku je svečana sveta misa u župnoj crkvi Bezgrešnog Začeća Blažene djevice Marije, a u 12, 30 sati u Domu kulture će se održati svečana sjednica Gradskog vijeća

Related Post