SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA: 270 godina nakon osnivanja Novu Gradišku krase tolerantnost i zapažen opći napredak

1628 0

Autor Franjo Samardžić

Najveće gradsko priznanje NAGRADA GRADA uručena je Vladimiru Kraljeviću za izniman doprinos u promidžbi grada Nove Gradiške izvan granice Hrvatske, te generalu bojniku Siniši Jurkoviću za sveukupni dugogodišnji rad i iznimna ostvarenja koja predstavljaju trajno dobro od značaja za grad Novu Gradišku i Republiku Hrvatsku.

NOVA GRADIŠKA, 8. prosinac 2018. – Današnja svečana sjednica Gradskog vijeća, upriličena u povodu Dana grada, bila je upravo ono što se u takvim prilikama i očekuje. Razlika je bila samo u tome što se obilježavala hvalevrijedna 270. obljetnica Nove Gradiške i što je gradonačelnik Vinko Grgić, više nego što je to uobičajeno, dobivao pohvale za svoj i rad svoga tima.

Nazočni su bili i brojni gosti. Uz dva počasna građanina Nove Gradiške, Stjepana Mesića, bivšeg predsjednika RH i brigadnog generala Mladena Mikolčevića, bili su nazočni župan brodsko-posavski Danijel Marušić,   zapovjednik Hrvatske kopnene vojske brigadni general Siniša Jurković,  predsjednik SDP-a Davor Bernardić, gradonačelnici Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek i Ogulina Dalibor Domitrović, Matea Radanovič, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i bivši novogradiški gradonačelnik Ante Šolić, te Katica Mišković, pomoćnica ministrice u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

-Na sjednicama gradskog vijeća rasprave su bile uljuđene i konstruktivne, tako da meni kao predsjednici doista nije bilo teško voditi sjednice. Na njima smo donijeli niz programa i smjernica za daljnji razvoj gospodarstva, poduzetništva, socijalne politike, kulture i raznih drugih problematika. U našem gradu se doista trudimo svako područje razvijati i mislim da se to zadnjih godina i vidi – kazala je uz ostalo Ljepša Rakas-Vujčić, predsjednica Gradskog vijeća, čestitajući Dan grada i župni blagdan župe i otvarajući svečanu sjednicu.

Gradonačelnik Vinko Grgić opširno je govorio o realiziranim projektima, projektima koji se realiziraju i koji su pripremi, a sve u jednom cilju da se unaprijedi život Novogradiščana u svim segmentima, od komunalne i društvene infrastrukture, predškolskog odgoja, obrazovanja i kulture, do sporta, socijalne politike i potpora za novorođenu djecu, umirovljenike i druge socijalno osjetljive skupine.

Svi su govornici isticali dobro ozračje i tolerantnost koja vlada u Novoj Gradiški i pohvalno govorili o aktivnostima koje provodi gradonačelnik i njegov tim, a što je rezultat, kako su isticali, vidljivih promjena u gradu.

Svečana sjednica tradicionalno je bila prilika da se pojedincima, tvrtkama i udrugama zaslužnim za unapređenje ukupnog života u raznim oblastima i međuljudskih odnosa dodijele godišnja gradska priznanja. Uručili su ih predsjednica Gradskog vijeća Ljepša Rakas-Vujčić i gradonačelnik Vinko Grgić.

Najveće gradsko priznanje NAGRADA GRADA uručena je Vladimiru Kraljeviću za izniman doprinos u promidžbi grada Nove Gradiške izvan granice Hrvatske, te generalu bojniku Siniši Jurkoviću za sveukupni dugogodišnji rad i iznimna ostvarenja koja predstavljaju trajno dobro od značaja za grad Novu Gradišku i Republiku Hrvatsku.

GRAB GRADA dobili su: Katica MiškovićMilan Vidošić i tvrtkaIMPAL” d.o.o Nova Gradiška. 

MEDALJU GRADA dobili su: Marko Brčić,Krunoslav Hoffer, Matej Houdek, dr. Damir Japundžić dr. Josip Kolodziej, Vlado Perčinlić i Udruga Hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121.brigade- pukovnije Nova Gradiška.

U ime nagrađenih zahvalio se brigadni general Siniša Jurković koji je novčani iznos svoje nagrade u iznosu od 5.000 kuna donirao Dječjem vrtiću Nova Gradiška.

Related Post