Novogradiščanka Monika Gubić dobitnica je kulinarske stipendije Raise the Bar

1618 0

Foto Marko Todorov/Cropix

Monika Gubić(25) iz Nove Gradiške dobitnica je stipendije projekta Raise the Bar koja će joj omogućiti da svoje kulinarsko umijeće dodatno usavrši na jednom od renomiranih svjetskih učilišta. Monika je zaposlena u zagrebačkom restoranu ManO, a sezonu će provesti radeći u šibenskom Pelegriniju. Uz Moniku, stipendije su dobili i Marija Prša, Rok Smonkar te Ante Kapović, a stipendije su im dodijeljene u utorak 5. travnja u Zagrebu,na predstavljanju vodiča Gault&Millau 2022. za Hrvatsku.

„Sudjelovanje u projektu Raise the Bar već mi je omogućilo da naučim nove stvari i surađujem s vrhunskim stručnjacima iz Hrvatske, BiH i Slovenije. Planiram iskoristiti svaki trenutak koji ću provesti na edukaciji u inozemstvu kako bih naučila nove tehnike i upoznalakulinarske tradicije koje ću moći primijeniti kad se vratim u Hrvatsku“, istaknula je Monika.

Krajem prošle godine Monika se prijavila za stipendiju Raise the Bar te je, nakon prvog kruga odabira, pristupila tehničkom testiranju pred žirijem čiji su članovi renomirani stručnjaci iz regije.Chefovi Igor Gudac, Marko Gajski, Bruno Vokal, TomažKavčič i Nihad Mameledžija te najbolji hrvatski sommelier i suvlasnik Noela Ivan Jug, Mariju su odabrali kao jednu od četiri stipendista koji su se istaknuli svojim tehničkim znanjem. 

Tijekom više od tri godine u sklopu programa Raise the Bar dodijelili smo deset stipendija za kuhare i slastičare, a 33 konobara, barista i barmena završili su Akademiju Raise the Bar. Akademija koju smo razvili u suradnji s European Bartende rSchool, zaklada Raise the Bar preko koje stipendiramo školovanje gastronomskih talenata i suradnja sa srednjim ugostiteljskim školama omogućuju nam da oko programa Raise the Bar okupimo darovite i ambiciozne profesionalce te s njima podijelimo dodatna znanja kako bismo zajedno unaprijedili ugostiteljsku ponudu i konkurentnost sektora“, istaknula je glavna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju Ruža Tomić Fontana.

Više informacija o projektu Raise the Bar možete pronaći na internetskoj stranici: raisethebar.hr. 

Zagreb, 050422.
Hotel Esplanade.
Svecana promocija vodica Gault and Millau za 2022. godinu.
Na fotografiji: Monika Grubic.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Zagreb, 050422.
Hotel Esplanade.
Svecana promocija vodica Gault and Millau za 2022. godinu.
Na fotografiji: nagradjeni stipendisti.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Zagreb, 050422.
Hotel Esplanade.
Svecana promocija vodica Gault and Millau za 2022. godinu.
Na fotografiji: dodjela stipendija.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Zagreb, 050422.
Hotel Esplanade.
Svecana promocija vodica Gault and Millau za 2022. godinu.
Na fotografiji: dodjela stipendija.
Foto: Marko Todorov / CROPIX

Related Post