OŠ „VLADIMIR NAZOR¨“ ADŽAMOVCI – OBNOVA ŠKOLA ZA BOLJE UVJETE RADA

960 0

Županija i općine Vrbje, Rešetari i Staro Petrovo Selo popravljaju područne škole u Lazama, Bodovaljcima, Drežniku i Gunjavcima

ADŽAMOVCI, 27. kolovoza 2010. – Zamjenici župana Ružica Vidaković i Davor Vlaović, te Vladimir Štefanek, pročelnik županijskog upravnog odjela za obrazovanje šport i kulturu posjetili su OŠ „Vladimir

 Nazor“ i zajedno s Igorom Jurišićem i Zlatkom Agom, općinskim načenicima u Vrbju i Rešetarima, te brigadnim generalom Mladenom Mikolčevićem upoznali se s radovima na obnovi matične škole u Adžamovcima i područnih škola u Bodovaljcima i Lazama. – Zadovoljna sam obnovom i popravkom škola, ali i angažiranjem lokalnih zajednica koje sudjeluje u održavanju zgrada i stvaranju boljih uvjeta rada. Bez angažiranja općina Vrbje, Rešetari i Staro Petrovo Selo i njihove pomoći u ovim teškim uvjetima malo bi mogli učiniti s novcem koji škola dobije za materijalne troškove – kazala je Marija Petričević, ravnateljica OŠ „Vladimir Nazor“.

– Kroz plan investiranja planirali smo za ovu godinu 400.000 kuna za popravak krova u matičnoj školi u Adžamovcima i utrošili 380.000 kuna. U područnoj školi u Bodovaljcima uredili smo učionice i fasadu i utrošili još 135.000 kuna. To je značajna investicija. U Lazama idemo na izmjenu poda i stolarije, te uređenje sanitarnog čvora što će stajati oko 70.000 kuna. Dižemo stanadard i kvalitetu prostora jer želimo stvoriti jednake uvjete za djecu u matičnoj i područnim školama – kazao je Vladimir Štefanek.

Dodajmo da su se u obnovu fasade područne škole u Bodovaljcima, kako naglašava načelnik Igor Jurišić, uz članove Udruge spoecijalne policije „Zebre“ uključili i mještani Bodovaljaca što je znatno umanjilo troškove.

Suradnja s osnovnim školama u Adžamovcima i Rešetarima je odlična. Županija i Općina Rešetari čine sve da područne škole dobiju što kvalitetnije prostore i poboljšaju se uvjeti djece za školovanje. Započeli su ličilački radovi u područnoj školi u Drežniku, a u rujnu planiramo urediti fasadu na područnoj školi u Gunjavcima. Općina plaća radove, a materijal osigurava Županija. Ove godine očekujemo raspisivanje natježaja za izgradnju školske-športske dvorane u Adžamovcima. Općina je u preprojektiranje uložila 120.000 kuna. Očekujemo da za desetak dana zajedno s Županijom raspišemo natječaj za projektiranje idejnog i glavnog projekta za izgradnju škole u Rešetarima. Napominjem da škole u Rešetarima radi u prostor koji je općinsko vlasništvo. Kada se izgradi nova škola prostor u kojem sada radi škola koristit će općina i u njemu će biti dječji vrtić. 

U općinskom proračunu osigurali smo sredstva za izradu idejnog rješenja dogradnje četiri učionice uz školu u Adžamovcima i zajedno, s novom školom u Rešetarima, kandidirali iz za izgradnju u program CEPT. Očekujemo da bi realizacija tog programa trebala krenuti krajem 2011. godine. Do tada trebamo izraditi kompletnu projektnu dokumentaciju.

– Maksimalmo smo se angažirali i po programu EIB II potpisali ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja za izgradnju školske sportske dvorane u Adžamovcima. Recenzent je dao pozitivno mišljenje na projektnu dokumentaciju i troškovnike. U toku jeseni će se raspisati natječaj za izgradnju dvorane. Procijenjena vrijednost izgradnje je 9 milijuna kuna od toga će općina sufinancirati 20 posto, a Ministarstvo regionalnog razvoja, odnosno Europska investicijska banka – kazao je Zlatko Aga.

  

Related Post