PROSLAVA DANA ZALJUBLJENIH

707 0

REŠETARI, 17. veljače 2014. – Proslava Dana svetoga Valentina događaj je kojemu se učenici i djelatnici Osnovne škole Ante Starčevića Rešetari posebno raduju. Organizacija priredbe započinje puno prije samoga 14. veljače,

a u njoj se neprestano nadopunjuju marljivi rad učenika i učitelja naše male škole. U valentinovskoj priči OŠ Ante Starčevića nikada ne nedostaje tradicije i običaja. Ovogodišnja proslava ljubavi održana je u 18 sati uz mnogo glume, plesa i pjesme. Tvorci su priredbe učitelji Darko i Mateja Horvat te Danijela Šmuljić-Matošević, a uz njih svoj su doprinos dali svi učitelji-voditelji izvannastavnih aktivnosti, ravnatelj Tihomir Batalo i pedagoginja Marija Dautović.

 

Na početku večeri ravnatelj je pozdravio nazočne, a Veliki zbor pod vodstvom Danijele Šmuljić-Matošević otpjevao je prigodnu pjesmu.

Tijekom cijele priredbe dramska skupina pod vodstvom učiteljice Mateje Horvat i nastavnice Irene Bartolović izmjenjivala se s ostalim aktivnostima (zbor, folklor…), a posjetitelji su mogli pratiti odrastanje pametnoga, ali ne previše lijepoga kraljevića Čuperka (Ivan Babić, 8. b) koji se zaljubljuje u prekrasnu, ali ne tako pametnu kraljevnu (Valentina Čeliković, 7. a). Da bi posjetitelji kvalitetno mogli čuti i pratiti priredbu, potreban je dobar razglas, a za njega se pobrinuo nastavnik Igor Tomek s nekolicinom starijih učenika.

 

Sanjarenje mlade kraljevne o udaji za kraljevića Čuperka opjevao je Mali zbor pjesmom Sanjala sam divan san pod vodstvom učiteljice Slađane Ninković.

 

Kraljević i kraljevna odlučili su se vjenčati, a samim time ispuniti staru legendu koja kaže da će čarolijom nestati svi nedostatci koje oboje imaju. Tamburaški sastav pod vodstvom nastavnika Darka Horvata podsjetio je prisutne na svatovsko veselje koje očekuje sve dvorjane vjenčanjem Čuperka i kraljevne.

Nedugo nakon izvedbe tamburaša kraljević dolazi po svoju mladenku na dvor i pjeva joj skladbu La musica di notte. Potom mažoretkinje pod vodstvom nastavnice Zrinke Prakaturović izvode svoju koreografiju uz skladbu Candy man i najavljuju ono što su svi tako željno iščekivali – vjenčanje. Mladenci dolaze na pozornicu i otvaraju svadbu valcerom, a ubrzo im se priključuju učenici 1. – 8. razreda koji ponosno nose titulu Valentina i Valentine.

 

Nakon plesa, torte i svadbene zdravice na pozornicu stupa mali folklor koji je pod vodstvom učiteljice Blaženke Logožar izveo prigodnu pjesmu Kad se Ćiro oženio.

 

Nakon folklora odličnu je usklađenost pokreta pokazala ritmička skupina pod vodstvom učiteljice Jasne Terzić. Svoju su koreografiju izveli uz poznatu pjesmu What makes you beautiful grupe One Direction.

 

Za kraj raspjevane i rasplesane večeri Veliki zbor izveo je pjesmu Čokolada twist, a mladenci, sada ljepši i pametniji, zahvalili su svima na predivnom danu.

 

U svečanom su tonu učenici naše škole nastavili svoje druženje. Posjetitelji su se u slavonskoj sobi mogli počastiti ukusnim kolačima koje su ispekle majke učenika 7. a razreda, a sav prihod od prodaje namijenjen je odlasku učenika na ekskurziju.

 

Učenici i djelatnici OŠ iz Rešetara dokazali su da njegovati tradiciju Valentinova znači međusobno se uvažavati, cijeniti suradništvo i potencijale djece. Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji proslave Valentinova u našoj školi.

 

Dragana Gorički, prof.

Related Post