ZELENI REŠETARI: U reciklažnom dvorištu općina Rešetari postavila spremnik za odlaganje otpada od svinjokolja

1034 0

REŠETARI – Sezona svinjokolje polako se zahuktala, a mnogim mještanima općine Rešetari najvažniji posao u godinu često prati i problem odlaganja neiskoristivih svinjskih ostataka – crijeva, iznutrica, kostiju, kože i drugog.

Do sada se nesavjesni pojedinci i dalje drže prakse, da se svinjokoljski otpad baca po kanalima i njivama, gdje ga raznose psi i mačke, kao i divljač, a drugi isti bacaju u posude za mješoviti komunalni otpad, pa čak i u kanalizaciju.

Kao mjera prevencije od zarazni bolesti, načelnik općine Rešetari Zlatko Aga donio je Odluku o kupnji kontejnera za otpad od svinjokolja te postavljanje istoga na reciklažno dvorište, kao sabirne točke za odlaganje nusproizvoda životnija tog podrijetla ostalih klanjem svinje namijenjenih potrošnji u kućanstvu, te će općina platiti zbrinjavanje kako bi spriječila izvore zaraze i širenje nepodnošljivog smrada.

Općina i tvrtka Odlagalište sklopili su Ugovor s Agroproteinkom iz Sesvetskog Kraljevca o odvozu ukazanog otpada.

Troškovi odvoza i zbrinjavanja su poprilični i Općina u sezoni svinjokolje planira izdvojiti 30-tak tisuća kunu za ovu aktivnost kao mjeru od zaraznih bolesti.

Related Post

Veliki požar na Korčuli

Autor - 06/04/2020 0
Vatrogasci i dalje gase požar na otoku Korčuli, poviše Smokvice, za koji je jučer u ranim jutarnjim satima DVD Smokvica…