OBILJEŽEN SVJETSKI DAN PRVE POMOĆI

1723 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 8. rujna 2016. – Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška danas je na središnjem gradskom trgu tradicionalno obilježilo Svjetskog dana prve pomoći.

I ove godine tradicionalno u cijelom svijetu, na inicijativu Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, nacionalna društva obilježavaju Svjetski dan prve pomoći. Putem raznih aktivnosti ukazuju na važnost pravodobne i na pravilan način pružanja prve pomoći. Zalažu se za izgradnju svijesti o solidarnom pomaganju svima kojima je pomoć potrebna, bez razlike.

Kako ističe Franjo Pavlović, ravnatelj Gradskog društva CK, osposobljavanje što većeg broja ljudi za pružanje prve pomoći važno je u spašavanju života kao i u saniranju štetnih posljedica nesreća koje se događaju svakodnevno u svim životnim aktivnostima.

Ovogodišnja tema obilježavanja je posvećena nesrećama u domaćinstvu, posebno osobama starije životne dobi i narušenog zdravlja.

-Budući da je prva pomoć tradicionalna djelatnost Crvenog križa, predviđenim aktivnostima nastojimo potaknuti građane na savjesno i odgovorno ponašanje, s ciljem spašavanja života i smanjenja posljedica od invaliditeta zbog iznenadnih bolesti i ozljeda – kazao je Franjo Pavlović, ravnatelj Gradskog i Županijskog društva Crvenog križa.

Gradsko društvo Crvenog križa je kroz pokaznu vježbu ekipa Mladeži Crvenog križa prikazalo pružanje pomoći unesrećenima. Uz Crveni križ u ovoj manifestaciju su sudjelovali djelatnici Policijske postaje pogranične policije Stara Gradiška, Hitna medicinska pomoć i Patronažna služba koja je građanima mjerila tlak i šećer u krvi.

 

Related Post