10. manifestacija “Sigurno u školu s HAK-om” Nova Gradiška

3612 0

Autor Ivanka Herceg

NOVA GRADIŠKA – U organizaciji Auto kluba Nova Gradiška i pod pokroviteljstvom Brodsko-posavske županije, grada Nova Gradiška i Saveza sportova 8. je rujna održana edukativno-zabavna manifestacija “Sigurno u školu s HAK-om”.

I ove godine vjerni suradnici bili su djelatnici Policijske postaje Nova Gradiška, Dječji vrtić Nova Gradiška, gradske osnovne škole Ljudevita Gaja i Mate Lovraa, Rođendaonica, AMC Nova Gradiška, Biciklistički klub “Psunj” Nova Gradiška, Oldtimer klub “Classic 99”, Plesni studio Marine Mihelčić, Gradska glazba Nova Gradiška.

Manifestacija je i ovu 10-u godinu bila namijenjena najmlađim sudionicima u prometu, predškolcima i prvašićima, kako bi ih se što bolje poučilo i pripremilo za što sigurnije kretanje od škole do kuće i natrag. Ujedno je ovo bila i dobrodošlica najmlađima na naše prometnice.

Jubilarna 10. manifestacija počela je plesnim programom, kojim su se predstavile članice Plensog studija Marine Mihelčić pod vodstvom trenerice i koreografkinje Nataše Ledić (koreografiju “Jagodica bobica” izvele su najmlađe balerine, “Banana phone”-balerine grupe “Frozen”,uzrasta predškola i prvi razred uz pomoć starijih kolegica iz grupe “Dance star”; “Solo move” izvela je Irma Vidaković; “Čudesnu sliku” Tara i Hana; Seniorski solo izvela je Valentina Ivanišević-pleše već 10 godina i sama je pripremala ovaj solo; a sve je završilo “Veselom animacijskom zumbom”). Uslijedila je glazbena čarolija Gradske glazbe NG i Barbare Dautović pod ravnanjem kapelnika Gorana Franića.

Dobrodošlicu su u ime organizatora, Auto kluba NG poželjeli Duško Soldatović i Sanja Markolović, voditeljica članstva u Auto klubu i voditeljica ovog hvalevrijednog projekta. Uslijedile su i pozdravne riječi Borislava Vidošića, zamjenika gradonačelnika Vinka Grgića te Dražena Vlaovića u ime Policijske postaje Nova Gradiška.

Izuzetno vrijednu humanitarnu akciju u povodu 120. godina biciklizma u Novoj Gradiški proveli su članovi Oldtimer kluba Classic 99″ u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i kupili 10 bicikala za djecu slabijeg imovinskog stanja. Tom prigodom ravnatelj Centra Branko Medunić zahvalio je Klubu na inicijativi i pozvao da se s ovom akcijom nastavi i slijedećih godina te da se provedbi pridruže i drugi. Bicikle su uručili odmah, a dobili su ih: Emily Muka iz Dragalića, Leon Tomašić iz Mačkovca, Mirta Librenjak iz NG, Saša Milivojević iz Okučana,Sara Poturović iz Okučana,Alen Gigović iz NG, Mateja Karlen iz Cernika,Antonio Vlaović iz Drežnika, Theo Krpan iz Štivice. Iako je novi bicikl bio namijenjen i Luki Oršuliću iz Nove Gradiške, dječak se zahvalio i rekao kako će bicikl njegovog starijeg brata biti sasvim dobar i njemu, a novi je prepustio drugom djetetu. Ova izuzetno humana dječja gesta bila je popraćena velikim pljeskom. Dodajemo kako od ovoga dječaka doista mnogi odrasli mogu učiti o ljudskosti.

Veselu povorku sudionika biciklijade poveo je kao i svake godine policajac u zajednici Tomislav Maraković na motoru i uz policijske sirene, a na poligonu su im u vožnji i svladavanju prometnih pravila pomogli članovi Biciklističkog kluba “Psunj”. Odrasli su mogli uživati i u nekoliko primjeraka starih vozila, motocikala, ali i bicikala, koje smo nekada viđali i na našim ulicama, a izložili su ih članovi “Classica 99”.

U ovogodišnjoj 10. manifestaciji “Sigurno u školu s HAK-om” sudjelovalo je 177. djece, starijih skupina vrtića “Radost” i “Maslačak” s odgojiteljicama Jasnom Renić, Ivanom Blazina, Martinom Abianac i Brankicom Kičić te prvašići OŠ Ljudevita Gaja s učiteljicama Kosjenkom Čalušić, Jasminkom Roknić, Melitom Radosavljević, kao i OŠ “Mato Lovrak” s učiteljicama Romanom Mazulović, Irenom Barić i Ivanom Šokić. Kod upisa djece prilikom dolaska svesrdno je, kao i svake godine pomagala i učiteljica škole Ljudevita Gaja Sanja Kovarbašić -Ferković. Izuzetno veliki doprinos toploj dobrodošlici i odličnoj organizaciji dali su djelatnici Auto kluba i AMC-a Nova Gradiška, a posebna atrakcija bile su maskote “Elza” i “Olaf” iz novogradiške Rođendaonice s kojima su se djeca, ali i njihovi roditelji s veseljem i fotografirali.

Organizator je zahvaljujući sponzorima osigurao djeci okrjepu i slastice, a koliko najmlađi vole ovu manifestaciju potvrdili su i slobodnom vožnjom poligonom, plesom, igrom te se u druženju zadržali, na veselje organizatora, puno duže od predviđenog vremena. Manifestaciju je pratila i prigodna dječja glazba za koju su se, kao i za besprijekoran ton pobrinuli Željko Ivanišević i Srećko Žemba.

Čestitke na 10. jubilarnoj manifestaciji “Sigurno u školu s HAK-om”, a djeci od srca puno uspjeha u školi, sretno odrastanje i sigurno sudjelovanje u prometu žele Radio “Bljesak” i portal novagra.hr.

Related Post

PLESOM DO ENGLESKE

Autor - 08/09/2011 0
NOVA GRADIŠKA 8. rujna 2011. – Mažoretkinje grada Nove Gradiške u nedjelju 11.rujna 2011. godine u sportskoj dvorani Elektrotehničke škole u…