OBLJETNICA 121. BRIGADE HV-e ODRŽATI ĆE SE 26. RUJNA U STAROJ GRADIŠKI

1122 0

NOVA GRADIŠKA 14. rujna 2010. – Devetnaesta obljetnica ustroja 121. brigade HV-e Nova Gradiška održati će se 26. rujna u Staroj Gradiški, Domaćin je Općina Stara Gradiška. Odlučeno je to na sjednici Odbora za obilježavanje obljetnica utemeljenja 121. brigade i drugih važnih obljetnica iz Domovinskog rata održanoj pod predsjedanjem

pukovnika Adama Tomičića. Kako je izvijestio Velimir Paušić, općinski načelnik u Staroj Gradiški, sve će se učiniti da se ova obljetnica što dostojansvenije obilježi.

Okupljanje pripadnika brigade i gostiju biti će od deset sati ispred općinske zgrade, a u 11,30 položiti će se vijenci i zapaliti svijeće ispred spomenika poginulim braniteljima. U novoj župnoj crkvi misa zadušnica za sve poginule branitelje biti će 11 sati, a u 13 sati započeti će svečani program na kome će se pripadnicima brigade obratiti njihov zapovjednik brigadir Josip Mikšić i zapovjednici pojedinih postrojba. Putem Radio postaje „Bljesak“ Okučani“ i Hrvatskog radija Nova Gradiška, kojima se priključuju i prve novogradiške internetske novine novagra. hr, o obilježavanju obljetnice obaviještavati će se i pozivati pripadnici brigade da u što većem broju dođu u Staru Gradišku, evocirati sjećanja na herojsku obranu Nove Gradiške i domovine Hrvatske, te da odati počast svojim poginulim prijateljima suborcima.  

Predsjednik Odbora Adam Tomičić i na ovoj je sjednici kritički govorio o slabom odazivu članova Odbora na sjednice. Posbeno je zamjerio zapovjednicima postrojbi, za koje smatra da zbog svojih vojnika, moraju biti nazočni.

– Svi su dobili status preko 121. brigade. Moraju dolaziti da se sjete ratnih djelovanja i naših poginulih prijatelja i položiti vijence – kazao je Adam Tomičić.

Od 53 člana Odbora na sjednice dolazi petnaestak, uglavnom isti ljudi. Rijetko se na sjednice odazivaju i načelnici općina.

Na širem spisku su 152 osobe. Na sjednici se raspravljalo i o potrebi održavanja spomen obilježja poginulim braniteljima.

  

Related Post

PREVENCIJA PRIJETI TUŽBOM

Autor - 22/05/2012 0
Franjo, ovaj što ste napisali pod naslovom “Zanijeli se u nenasilju” nije istinito. Dvojica mladića koji su bili na ulazu…