ODJECI „SARMIJADE I PROVIJADE“

1616 0

NOVA GRADIŠKA, 23. ožujak 2015. – Turistička zajednica Nova Gradiška, Pansion „Slavonski Biser“ i Udruga čuvara pučke kulturne baštine „Tkanica“, organizatori ovogodišnje Sarmijade i provijade za neplanirane goste imali su

mlade Mađare koji su došli bodriti svoje domaćine, ekipu Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška. S njima je bio i njihov nastavnik Feler Jeno, kojeg su organizatori uvrstili u Povjerenstvo za izbor najboljih sarmi i prova.

Bilo je razloga i za zajedničko slavlje u subotu u „Slavonskom biseru“ gdje je na proglašenju pobjednika ekipa Industrijsko-obrtničke škole sastavljena od učenika koji uče za kuhare u sastavu Marinela Mutnjaković (III. h), Ana Marija Marenić (III h) i Matija Popčević (II.h) spravila najbolju sarmu s osvojenih maksimalnim brojem bodova, što do sada na ovoj gastronomsko-turističkoj manifestaciji nije zabilježeno. Josip Pejanić bio im je stručni voditelj.

Podsjetimo. Učenici strukovne škole iz mađarskog grada Varpalota od 8.do 27.ožujka, zajedno sa učenicima Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška izvode stručnu praksu u školskim radionicama i praktikumima škole, a dio programa i u poduzećima i obrtničkim radionicama. Strukovna škola iz Varpalote dugogodišnji je partner našoj školi, a ovo je jedan od zajedničkih projekata u mobilnosti učenika.

Related Post

PETA „SARMIJADA I PROVIJADA“

Autor - 22/03/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 22. ožujak 2015. – Na petoj „Sarmijadi i provijadi“, održanoj jučer u pansionu „Slavonski biser“, mlada ekipa Industrijsko-obrtničke…