Dodijeljene nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“: Posebno priznanje dobile „Ribarske večeri“ u Davoru

1773 0

Autor Franjo Samardžić

ZAGREB / SLAVONSKI BROD – Svečanom dodjelom nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ u utorak u zagrebačkom hotelu Academia, završena je ovogodišnja akcija ocjenjivanja najboljih programa i projekata u ruralnom turizmu. Najboljima su uručene Zlatne, Srebrne, Brončane plakete i Posebna priznanja u sedam kategorija: Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija, Vinski turizam i Hrvatski otočni proizvodi i proizvodi s oznakom zemljopisnog podrijetla.

Projekt “Suncokret ruralnog turizma 2017” proveden je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice. Prijavljeno je bilo ukupno 130 projekata iz 18 županija, a kandidate s područja Brodsko-posavske županije kandidirala je Turistička zajednica Brodsko-posavske županije, a kandidaturu je financirala Brodsko-posavska županija.

U Turističkoj zajednici Brodsko-posavske županije imaju razloga za zadovoljstvo i ponosni su na nagrađene iz naše županije.

Nagrađeni iz Brodsko – posavske županije su;

II. kategorija – PODUZETNICI U RURALNOM TURIZMU

BRONČANA POVELJA

Ranč Marin d.o.o.

IV. kategorija – RURALNO TURISTIČKE MANIFESTACIJE

POSEBNO PRIZNANJE ZA TRADICIJSKU MANIFESTACIJU

Ribarske večeri, Davor

V. kategorija – TRADICIJSKA RURALNA GASTRONOMIJA

ZLATNA POVELJA

Kuća dida Tunje

Ujedno je obilježena i 20 obljetnica rada i djelovanja Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova selo” koja je provodila  projekt na čelu sa predsjednicom gospođom Dijanom Katicom.

Na dodijeli nagrada su prisustvovali ministar turizma Gari Capelli,  izaslanik predsjednika Vlade RH i direktor Glavnog ureda  HTZ gospodin Kristijan Staničić.

Related Post

TROKUT – “SPINNING TOP“

Autor - 22/10/2020 0
Zagreb, 22. listopada 2020.  – Spinning Top premijerni je singl electronic jazz grupe Trokut kojim najavljuju svoj debitantski album Shapeless.…