Održana godišnja skupština Nogometnog središta

917 0

11. veljače 2012. – Večeras je u Gradskoj vijećnici u

Novoj Gradiški održana redovna sjednica Skupštine Nogometnog središta Nova Gadiška koju je vodio predsjednik dr. Damir Japundžić. Predsjednik komisije za verifikaciju mandata Mato Pejaković izvijestio je skupštinare da je od 30 zastupnika nazočno 20, pa je postojao kvorum za rad skupa i donošenje pravovaljanih odluka.

 

Predsjednik Nogometnog središta Nova Gradiška dr.Japundžić je pozdravio nazočne i zatim u polusatnom izlaganju govorio o uspješnoj djelatnosti Središta u razdoblju od zadnje skupštine koja je održana 24. siječnja 2011. do danas. Iznio je taksativno sve vodeće plasmane klubova u seniorskoj, kadetskoj i juniorskoj konkurenciji istakavši pri tom da su natjecanja, osim pojedinačnih slučajeva, provedena vrlo uspješno i čestitao je prvacima proteklog proljeća i jeseni na plasmanima. Posebno je istakao podvig momčadi Graničara iz Laza koji je postao županijski pobjednik Kupa, a zatim se čak plasirao u šesnaestinu finala na razini Hrvatske, izgubivši tek od prvoligaša Slaven Belupa na utakmici u Lazama pred mnoštvom gledatelja iz cijelog novogradiškog kraja.

 

Govorio je i o inicijativu ovog Središta za formiranjem dvije županijske lige, radi niza prednosti, ali takva pozitivna inicijativa nije prihvaćena od Županijskog nogometnog saveza. Govorio je i o trenerima i obvezama za dobivanje licenci kao i o stalnom problemu, ne samo ovog područja, a to je nedostatak sudaca i problemi koji time nastaju u odvijanju natjecanja. Pohvalio je organizaciju i provođenje tradicionalne Zimske lige kako seniora a isto tako i veterana i mladeži koje uspješno provode djelatnici Nogometnog središta Nova Gradiška. Posebno se osvrnuo na suradnju sa Županijskim nogometnim savezom gdje ima dosta nedorečenosti, posebno na planu pariteta zaposlenih djelatnika, dok u našem NS nema niti jednog zaposlenika, iako je po obimu poslova neophodan. Nastojat će se u tom pravcu učiniti korekcije.Pohvalio je, međutim sadašnji ustroj ŽNS u odnosu na onaj raniji kada je bilo mnogo problema u obostranim odnosima i nepoštivanja zaključaka od brodske strane od županijske razine do HNS. Ocjenjujući jednogodišnji rad Središta predsjednik dr. Japundžić dao je generalnu vrlo pozitivnu ocjenu.

 

Izvješće o natjecanjima podnio je povjerenik za natjecanje Krunoslav Hoffer. Ustvari, bio je to nastavak izlaganja predsjednika, pa je i povjerenik ocijenio vrlo uspješnim sva natjecanja u ingerenciji Nogometnog središta Nova Gradiška, ali i naglasio da prekinute utakmice kao negativnost koja se ne smije ponoviti, pa su klubovi i sankcionirani gubljenjem utamica bez borbe, a vinovnici incidenta strogo kažnjeni. Također je govorio o inicijativi za formiranjem dvije Prve županijske lige, koja je i pored zajedničkog suglasja svih klubova našeg područja propala radi negativnog stava brodske strane. Istakao je borbu na relaciji ŽNS- HNS i promjenu županijske rukovodne strukture i sadašnji novi sastav koji je uvažio mnoge prijedloge ovog Središta. I on je naglasio nesrazmjer ŽNS i NS Nova Gradiška u broju profesionalnih osoba (5:0). Pohvalio je sva natjecanja, ali i osudio incidentne situacije kod prekida utakmica, jer se to dugi niz godina nije događalao na našim terenima, pa su izrečene kazne sasvim opravdane. Na kraju je predložio termine početka natjecanja u pojedinim ligama, koje će se usvojiti na predstojećim plenumima klubova.

 

Disciplinski sudac Ivan Sokić je u kratkom izlaganju rekao da su sve kazne donešene na temelju utvrđenih činjenica i Displinskog pravilnika i da su realne za takve incidentne situacije. Bitno je, što su istaknuli predsjednik dr. Japundžić i povjerenik za natjecanje Hoffer, kao i disciplinski sudac Sokić, da su odluke donesene samostalno, bez ičijeg sufliranja ili pritisaka.

Povjerenik za suđenje Željko Marinović nije došao pa nije bilo izvješća o suđenju. Predsjednik je pročitao izvješće o prihodu i rashodu Nogometnog središta za proteklu 2011. godinu. Vidljivo je da su prihodi od članarine, kotizacije, kazni, sponzorstava i brisovnica ukupno iznosili 96.265,76 kuna, a rashodi su bili 95.990,01 kuna za usluge, uredski materijal, reprezentaciju, zakup poslovnog prostora, poštarine, putne troškove, dohodak i plaće. Tako da je stanje žiro računa sa 31. prsincem 2011 bilo 561,85 kuna. Izvješće Nadzornog odbora u ime nenazočnog predsjednika Josipa Smolića pročitao je član Nadzornog odbora Josip Babić gdje stoji da je rad i poslovanje Nogometnog središta Nova Gradiška vođeno uredno i u duhu pozitivnih zakonskih propisa.

 

U raspravi je sudjelovao Milivoj Žakula koji se zalagao da se ne ignorira 27 potpisa naših klubova koji su tražili osnivanje dvije Prve županijske lige i da se inicijativa ovoga Središta i dalje aktualizira jer je u interesu svih klubova zbog materijalnih i drugih razloga. Zahtjevao je od naših izaslanika u Županijskom savezu sportova da se preraspodjela novčanih sredstava pravilnije podijeli jer je ova strana nevjerojatno zakinuta. Postavio je i pitanje da li je poslovanje ZMNL vođeno preko Nogometnog središta, na što mu je odgovorio predsjednik dr. Japundžić i Hoffer o modalitetima te specifične organizacije koja je vremenski duga i zahtjevna, ali da će poslovanje biti uskoro transparentno.

 

Do kraja skupštine govorilo se o potrebi igranja po pravilima futsala koji se ipak razlikuje od malog nogometa koji se igra kod nas, pa je Đikić iznio primjere iz Požege, a Sokić podržao prijedlog. Iznesen je čak i prijedlog da se igra Ljetna klupska liga u futsalu, ali uz daleko snažniju i sveobuhvatniju organizaciju na višoj razini. Brane Petrović govorio je o sucima, napredovanjima i o listama sudaca s naših prostora. Na kraju je Hoffer apelirao o potrebi pomoći nastradalom sucu iz Okučana, a pročitana je i molba trenera Mirka Kovačevića iz Rešetara radi ukidanja dvogodišnje kazne, pa pošto uskoro mu ista i ističe pozitvno je skupština prihvatila zahtjev. Na završetku skupštine nakon dvosatnog trajanja jednoglasno su usvojena sva izvješća i diskusije, pa je u 21 sat predsjednik dr. Japundžić završio godišnju sjednicu Skupštine Nogometnog središta Nova Gradiška.

 

Na slici. Dr, Damir Japundžić predsjednik Nogometnog središta Nova Gradiška.

Related Post