HITNA POMOĆ – Usprkos vremenskim uvjetima situacija nije alarmantna

1601 0

10. veljače 2012. – Novogradiščani i stanovnici okolnih općina

relativno dobro podnose ovaj hladan val koji je zahvatio i novogradiško područje. Usprkos velikoj panici što se stvara većih problema za sada nema. Barem što se tiče raznih tjelesnih nezgoda koje su nažalost popratna pojava ovakvih vremenskih uvjeta koji su obilježeni hladnoćom, ledom, problemima u prometu i sl.

Kako doznajemo od voditeljice odjela za Hitnu medicinsku pomoć u Novoj Gradiški dr. Marije Vuk  (sl. desno) stanje nije alarmantno. Naime, broj hitnih intervencija nije povećan u odnosu na isto razdoblje i iste ili slične vremenske uvjete proteklih godina. Broj unesrećenih je čak nešto i manji. Prije nekoliko dana broj lomova je bio učestaliji. radilo se o lomovima ruku dok je jedno dijete na sanjkanju zadobilo natučenje glave i hematom.

Najviše trpe ljudi u lošijim ekonomskim prilikama koji borave bez ogrijeva u hladnim kućama. Hladnoća uzrokuje probleme najviše kroničnim bolesnicima kojima Hitna pomoć ,surađujući sa Centrom za socijalnu skrb, ili na poziv susjeda ili ukućana, pristiže u pomoć.

No situacija nije zabrinjavajuć.

No u svakom slučaju teba pripaziti. Hladnoća će još potrajati najvjerojatnije do kraja mjeseca.

Ako je vjerovati meteorolozima, slijede nove oborine koje će stvoriti još posla za zimsku službu koju ionako ima još nedovršenog posla. Stoga, ne spremajte lopate i nastavite paziti na sebe.


Led na nogostupu ispred stambene zgrade u Relkovićevoj ulici

Related Post