Održana Izborna skupština ŽO HSS-a Brodsko-posavske županije

1651 0

NOVA KAPELA, 15. siječanj 2014. – U Novoj Kapeli u Hrvatskom domu 13.1.2014. održana je izborna skupština Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke Brodsko-posavske županije.

Prvi čovjek županijskog HSS-a i dalje je Davor Vlaović, koji je bio i jedini kandidat za novog predsjednika. Jednoglasno ga je izabralo devedeset tri nazočna člana skupštine. Za potpredsjednike su izabrani Ivan Šmit, Klara Šćuka, Zvonimir Karlik i Stjepan Budimir. Antun Pavetić izabran je za tajnika županijskog odbora HSS-a, blagajnica je Ana Rečić, a članovi odbora su Igor Jurišić, Ljiljana Kadić, Zvonimir Karlik, Katarina Mešin, Ankica Stjepić, Mirko Đanić, Kristina Drljača, Drago Solić, Branka Mihić i Ivan Sudić.

 

Skupštini je nazočio predsjednik HSS-a Branko Hrg. – Zadovoljan sam rezultatima koje je ova organizacija ostvarila, da bar imamo takve rezultate i u ostatku Hrvatske, bili bi na malo više od onih 12% ukupnog broja dužnosnika koliko imamo u lokalnoj samoupravi. To je brojka koju nitko neće iznijeti. To su pravi podaci i prave ankete. I na tome temeljimo i svoje buduće rezultate i svoj budući uspon na hrvatskoj političkoj sceni. Meni je drago da smo mi danas ovdje završili ciklus izbornih skupština po županijskim organizacijama i mogu reći da HSS ima svoje legalno vodstvo u svim županijama. Ima još posla u gradovima i općinama, ali u županijama smo to riješili. To je vrlo važno, jer Hrvatska više nema vremena, Vlada je potpuno izgubljena, a lokalna uprava je prepuštena sama sebi. Sreća je da smo u Europskoj uniji pa možemo sami pokušati nešto raditi, pronalaziti neka nova rješenja, jer država u ovoj centralizaciji i diskriminaciji koju radi po cijeloj Hrvatskoj po prostorima izvan velikih gradskih centara, radi veliko zlo i to će im se sigurno obiti o glavu.

– Predsjednik Hrg naglasio je zadovoljstvo zbog uključivanja sve više mladih i žena u rad HSS-a. Također, pozvao je sve prisutne na Okrugli stol kojeg organizira s temom „Budućnost hrvatskih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava“. Okrugli stol će se održati u petak 17. siječnja 2014. godine u dvorani Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27, Zagreb, s početkom u 10 sati.


Zahvaljujući na ukazanom povjerenju, Vlaović je naglasio – Prije četiri godine na izbornoj skupštini u Sibinju, dali smo si zadatak da ostanemo u vlasti na nivou županije, da sačuvamo naših šest načelnika općina i da pokušamo napraviti jedan korak dalje, da omasovimo članstvo i da dobijemo neka nova područja. Moram reći da smo u tome apsolutno uspjeli. HSS je druga politička opcija na području BP županije, imamo preko sedamdeset vijećnika, šest načelnika općina, sedam-osam zamjenika, pet predsjednika vijeća, imamo i zamjenika župana, i to je jedan veliki potencijal. Naša je želja da radom pokažemo da se zalažemo za boljitak svih građana, za dobrobit svih općina u županiji, da lobiramo za projekte iz naše županije u ministarstvima i u okvirima Europske unije.

– Vlaović je posebno zahvalio ženama i mladima HSS-a – Posebno zahvaljujem ženama iz Hrvatskog srca HSS-a, jedna smo od brojnijih županijskih organizacija po broju žena, preko sedamsto ih je uključeno u rad stranke. Želim zahvaliti i mladima koji su se uključili u rad stranke, jedna smo od prvih organizacija koja je oživjela rad organizacije mladih i zahvaljujem im na velikom doprinosu. Zahvaljujem na podršci i predsjedništvu Stranke, a i susjednim organizacijama u Slavoniji. Malo je nedostajalo i da dobijemo zastupnika u EU parlamentu, bili smo blizu, trebalo je još malo rada na terenu, sada vidimo da je to bila velika šansa i nadam se da ćemo sada u svibnju to odraditi puno bolje. HSS nema lijepih riječi za aktualnu vlast, naglašava Vlaović – Ova Vlada ne radi dobro, nema politiku za bolju Hrvatsku, a posebno je zaboravila Slavoniju i našu županiju. U ove dvije godine nijedan ozbiljniji sastanak sa predstavnicima Ministarstva nismo imali i to dovoljno govori koliko je njima stalo do nas. Zadnji udarac na zdravstvo spajanjem bolnica posebno nas boli, jer to je politička odluka zbog koje će trpjeti samo pacijenti. A ako je točna informacija da se samo s područja naše županije prikupi godišnje 60 milijuna kuna za HTV, onda pitam tko ima to pravo da uskrati informacije iz naše županije i gasi dopisništva u Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu? Ako izvještavati mogu RTL, Nova TV i druge privatne kuće, zašto da to ne radi HTV, koju mi debelo plaćamo?

 

Autor:hss.hr

Related Post

HRVATSKI SABOR ODLUČIO

Autor - 18/06/2015 0
Hrvatski sabor je na svojoj sjednici održanoj u petak 12.06.2015. donio odluku da se 20. lipanj proglasi Danom sjećanja na…

EU PARLAMENT

Autor - 19/07/2014 0
MARIJANA PETIR (EPP), zastupnica u Europskom parlamentu 15.07.2014 je govorila o povlačenju direktive o porodiljnom dopustu (Maternity leavedirective) koju Europska…