GRAD ISPOSTAVA

1113 0

NOVA GRADIŠKA, 15. siječanj 2014. – Umjesto 67 općinskih sudova, 61 prekršajnog suda i 33 općinska državna odvjetništva, Hrvatska će imati 18 općinskih sudova (od kojih će 15 imati nadležnost u kaznenom sudovanju),

15 prekršajnih i 15 općinskih odvjetništava. – izjavio je ministar pravosuđa Orsat Miljenić obrazlažući teritorijalni preustroj pravosudnog sustava koji, kako smatra neće proći bez otpora, li će se provesti.

 

Rješavaju se time dileme vezane za pravosudne institucije i njihove nadležnosti u Novoj Gradiški o kojima se raspravljalo u proteklom periodu prilikom prosvjeda protiv pripajanja Opće bolnice Nova Gradiška Općoj bolnici u Slavonskom Brodu.

 

„Ne može svako mjesto imati svoju ploču“ – poručuje ministar Miljenić i tvrdi da građani neće ništa izgubiti i da će dobiti brže postupke. Oni koji nešto gube, kaže ministar, su predsjednici općinskih sudova koji će postati suci, a otpuštanja sudaca neće biti.

Related Post

NEŠTO BESPLATNO

Autor - 28/08/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 28. kolovoz 2012. – Narodni trgovački lanac nije uspio u Novoj Gradiški. Prazne police i lokot na vratima…