Održana konstituirajuća sjenica Vijeća srpske nacionalne manjine u općini Dragalić

2661 0

Autor Franjo Samardžić

Za predsjednicu Vijeća jednoglasno je izabrana Ranka Milojković, a za zamjenika Ljuban Banjanac

DRAGALIĆ, 18. lipnja 2019. – Na sinoć održanoj konstituirajuća sjenica Vijeća srpske nacionalne manjine u općini Dragalić za predsjednicu Vijeća jednoglasno je izabrana Ranka Milojković, a za zamjenika Ljuban Banjanac. Na sjednici je bilo nazočno devet od deset članova Vijeća i jednoglasno su izabrani.
Do konstituiranja vijeća sjednicom je predsjedao načelnik Zvonimir Karlik, a potom je predsjedanje preuzela Ranka Milojković nakon utvrđivanja da je dobila najveći broj glasova na izborima održanim 5. svibnja.
Vijećnike je upoznao s rezultatima izbora. Od ukupno 148 birača upisanih u popis birača glasovanju se odazvalo 60 birača, odnosno 40,54 posto. Važećih listića bilo je 57, a nevažeća 3.
Od ukupno 20 kandidata u Vijeće srpske nacionalne manjine u Općini Dragalić izabrani su: Ranka Milojković (29 glasova), Ljuban Banjanac (27), Mira Banjanac (27), Ranko Borčić (27), Mira Borčić (26), Đuro Basarić (25), Mile Marić (23), Milan Radmanović (23), Stana Samac (23) i Mirjana Cindri (16).
Načelnik Zvonimir Karlik zahvalio se vijećnicima na odazivu kazavši kako su odazivom na sjednicu potvrdili ozbiljnost svog izbora i zadataka koji su pred njima kao vijećnicima. Čestitao je izabranoj predsjednici i zaželio puno uspjeha u radu u narednom periodu. Naglasio je da im on kao načelnik stoji na raspolaganju za sva pitanja i zahtjeve, te u rješavanju problema u skladu s financijskim mogućnostima Općine Dragalić i odlukama Općinskog vijeća.

 

Related Post