OKUČANCI SE IMAJU ČIME POHVALITI: Dovršen Sportsko-rekreacijski i društveni centar u Okučanima 

790 0

Autor Franjo Samardžić, Foto Jakša Samardžić

 

OKUČANI,  13. studeni 2021. – Sportsko-rekreacijski i društveni centar u Okučanima ponos je Okučanaca i njihove  lokalne vlasti, posebno okučanskih sportaša, jer je malo lokalnih sredina  koje  na tom nivou imaju uvjete za razvoj sporta i okupljanje  za sport talentirane mladeži.   Iako  već sada mogu slaviti, čeka se da se na nogometnom igralištu  dobro ukorijeni trava i odigra prva utakmica.

      U 2019.  godini završena je prva faza i  sredstvima   Ministarstva regionalnog razvoja i Općine Okučani uređene su svlačionice za NK „Psunj“, Plavi salon i prostor za Nanbudo klub „Slavonija“,  te prostori za druge namjene.

       Projekt druge faze  se financirao kroz EU program ruralnog razvoja. Izgrađena je natkrita  tribina,  parkiralište, nogometno igralište  i  malonogometno igralište sa umjetnom travom  i rasvjetom.  

    U sportsko-rekreacijski centar  u Okučanima   utrošeno je  oko 6 milijuna kuna, a osim  sportskih  sadržaja koji će se tu odvijati   on će biti  i svojevrstan  društveni centar   namijenjen za organiziranje raznih događanja  i mjesto gdje će se ubuduće, kako najavljuje  općinski načelnik  Aca Vidaković,  obilježavati obljetnice VRO „Bljesak“.

Sportsko-rekreacijski društveni centar   veoma  je važnim za Okučane, ali i za  sva  okolna mjesta jer će  imati  široku namjenu za općinu Okučane pa  i okolne općine. Uz sportske aktivnosti,  bit će to prostor za održavanje  raznih manifestacija i aktivnosti  udruga.

Related Post

POKLADE U SIČICAMA

Autor - 21/02/2012 0
SIČICE, 21. veljače 2012. – Pokladni ugođaj jučer su mještanima Sičica priredili najmlađi mještani. Učenici područne osnovne škole u mjestu,…