OKUČANSKI PRVOŠKOLCI DANAS BORAVE U NOVOJ GRADIŠKI

2739 0

NOVA GRADIŠKA – Gosti Dječjeg odjela Gradske knjižnice Nova Gradiška danas su, u dijelu svog prvog „stručnog “ posjeta Novoj Gradiški u kojem će posjetili Gradski muzej, Gradsku knjižnicu i Radio postaju Nova Gradiška, bili učenici 1. a i 1. b razreda OŠ Okučani i Područne škole Gornji Bogićevci predvođeni svojim učiteljicama Rahelom Radecki-Ivakić, Ivanom Gubić i Ivom Franić, knjižničarkom Kristinom Dujmović, dipl. bibliotekaricom i prof. , Kristinom Hrdžić, pomoćnicom u nastavi.

U Gradskoj knjižnici pozdravile su ih i upoznale s brojnim uslugama, manifestacijama i raznim događanjima koje tijekom godine Knjižnica nudi građanima, posebno djeci, ravnateljica Biljana Dakić, dipl. knjižn. te knjižničarka Mirjana Pranjić.

Svakom razredu edukativno-kreativnu radionicu „Razigrana abeceda“ vodila je Ivana Maričević, mag.croat.

-Početkom školske godine dogovorili smo s našom knjižničarkom Kristinom Dujmović da ćemo imati jedan projekt u knjižnici kako bi potaknuli djecu od prvog razreda da što više čitaju, jer znamo da je djeci u prvom razredu najveći problem savladavanja tehnike čitanja. Budući da djeca iz Okučana imaju uz našu školsku knjižnicu i Narodnu knjižnicu Okučani, odlučili smo da ih odvedemo vidjeti jednu veliku gradsku knjižnicu. Dogovorili smo se s ravnateljicom Biljanom Dakić da Gradsku knjižnicu u Novoj Gradiški posjetimo početkom travnja. Došlo je 55 učenika i ako nam je lijepo i ugodno se osjećamo u Novoj Gradiški – kazala je učiteljica Ivana Gubić.

Related Post