OM-centar za opuštanje otvorio SLANU SOBU na Strmcu

6990 0

SLANA SOBA za terapiju dišnih putova i kože prirodna je metoda liječenja solju, a služi i kao prevencija raznih drugih bolesti kod zdravih osoba

 

Autor Jakša Samardžić

STRMAC – Obrt OM -centar za opuštanje u vlasništvu Nemanje Bobića, registriran za djelatnost za njegu i održavanje tijela, sa suprugom Mirelom Jukić na Strmcu je otvorio SLANU SOBU za terapiju dišnih putova i kože kao prirodnu metodu liječenja solju i kao prevenciju raznih drugih bolesti kod zdravih osoba. Centar za opuštanje OM nudi 9 vrsta programa za različite dobne skupine. Namjera im je u bliskoj budućnosti proširiti ponudu sa srodnim uslugama.

-Na ideju smo došli jer sam ja kao alergičar išla na terapije u Slavonski Brod. Pošto mi je to oduzimalo puno vremena, jer smo putovali svaki dan, odlučili smo na Strmcu napraviti svoju SLANU SOBU. Zbog izuzetne kvalitete zraka, mira, opuštajućeg zvuka šume, a i zbog pasa odlučili smo preseliti na Strmac i tamo živjeti – kaže Mirela.
Govoreći o raznim učincima i dobrobitima slane sobe koje pridonose zdravlju kaže da ona svojim ugodnim, komfornim ambijentom, opuštajućom muzikom i adekvatnom rasvjetom olakšava i mentalne tegobe, kao što su umor, iscrpljenost, napetost, stres i nesanica, a dovodi do psihofizičke ravnoteže.
Uz to visoka prisutnost negativnih iona u slanoj sobi povoljno utječe na živčani sustav, koncentraciju i radnu sposobnost. Prisutnost mikro čestica soli u zraku slane sobe sprečava razvoj bakterija, virusa i gljivica. Udisanje takvog zraka jača obrambeni sustav dišnih organa i imunitet. Terapija solju je prikladna kako za odrasle, tako i za djecu, trudnice i starije osobe. Tretman za odrasle traje 40 minuta, a za djecu od 20 do 25 minuta. Jedan tretman od 40 minuta ima isti učinak kao tri dana provedena na moru. Za pun efekt terapije potrebno je 10 do 15 tretmana.
Dodaje da haloterapija ne zamjenjuje medikamentnu terapiju, već je to pomoćna i potpuno prirodna metoda za poboljšanje zdravlja, koja se zasniva na udisanju mikronskih čestica soli koje raspršuje halogenerator. Udisanje takvog zraka pročišćava dišne putove, pomaže kod alergija, povećava imunitet, sprječava virusne infekcije, pomaže kod kožnih problema, kod bolova u zglobovima, ubrzava oksidiranje serotonina, regulira mineralnu ravnotežu.

Dodajmo da su Nemanja i Mirela među brojnim zaljubljenicima u Strmac, a među malobrojnima koji su na Strmcu odlučili i živjeti. Zajedničkim idejama i snagama koje su udružili promoviraju njegove ljepote koje oplemenjuju raznim sadržajima.

Za napomenuti je i da se u organizaciji nekolicine stanovnika Strmca za nekoliko dana otvara Ježeva kućica kraj bazena, a naredne godine u planu je šumski fitnesa i e biking po Psunju.

Dodatne informacije o radu i uslugama OM centra za opuštanje možete pronaći na njihovoj facebook stranici ili na telefon 099 696 8041.

Related Post