OPĆINA DRAGALIĆ

1243 0

DRAGALIĆ, 4. rujan 2014. – Općina Dragalić obradovala je roditelje i učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole kojima su danas u nazočnosti Davora Vlaovića, zamjenika brodsko-posavskog župana,

Vladimira Štefaneka pročelnika županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu i Branke Francuz, ravnateljice OŠ Dragalić, uručeni udžbenici. Podijeljeno je 55 kompleta udžbenika koje su dobili učenici koji pohađaju OŠ Dragalić i učenici iz naselja Mašić koji pohađaju OŠ „Ljudevit Gaj“ u Novoj Gradiški.

Obraćajući se roditeljima i učenicima okupljenim u Društvenom domu, općinski načelnik Zvonimir Karlik, najavio je i potporu koju će Općina Dragalić dati i roditeljima 76 učenika od petog do osmog razreda.

-U dogovoru s članovima općinskog vijeća priprema se rebalans općinskog proračuna za ovu godinu i donošenje odluke kako bi se pomoglo roditeljima učenicima od petog do osmog razreda osnovne škole s iznosom od 500 kuna po učeniku za što je potrebno 38.000 kuna – kazao je načelnik Karlik i zamolio roditelje i djecu koja su dobila udžbenike da ih čuvaju kako bi naredne školske godine mogli poslužiti novim generacijama učenika. Time bi se, kako je naglasio, smanjili izdatci za prva četiri razreda osnovne škole i omogućilo da se kupe udžbenici i za učenike viših razreda.

-Zahvaljujem se općini i njenim čelnicima što su na ovaj način pomogli vama roditeljima. Iskreno se nadam da ćemo i mi za iduću školsku godinu u okviru proračuna brodsko-posavske županije dio sredstava namijeniti upravo za potporu učenicima i njihovim roditeljima u nabavci udžbenika – kazao je Vladimir Štefanek.

Pohvale općinskom čelništvu uputio je i zamjenik župana Davor Vlaović ističući da nabavka udžbenika nije zadatak Općine, a ni Županije.

-To je trebala riješiti Vlada RH i Ministarstvo obrazovanja, a što, nažalost, zbog kresanja proračuna nisu učinili. Odluku vašeg općinskog Vijeća i još nekih općina, kao što je općina Nova Kapela, da pomognu roditeljima da učenici dobiju nove udžbenike, treba cijeniti jer nije jednostavno izdvojiti sredstva iz općinskog proračuna – kazao je Vlaović i obradovao roditelje, učenike, ravnateljicu škole i općinsko čelništvo najavom podrške koju će Županija u svom proračunu za narednu godinu dati za izgradnju školske športske dvorane u Dragaliću. O dobrim odnosima i sustavnoj dugogodišnjoj potpori koju Općina Dragalić daje školi govorila je ravnateljica Branka Francuz.

-Ovo je samo jedan u nizu dobrih primjera suradnje škole i lokalne samouprave. Želim istaći da je naša škola prošle godine prešla na eksperimentalni program uvođenja e-dnevnika što smo uspješno odradili. To sami ne bi uspjeli. Uspjeli smo zahvaljujući sredstvima Općine Dragalić je kupila potrebnu opremu. Osim toga niz godina Općina sufinancira prehranu deset učenika iz obitelji slabijih financijskih mogućnosti. Sufinancirala je i odlaske učenika u škole u prirodi, odlaske na školske ekskurzije i terenske nastave po cijeloj Hrvatskoj – kazala je Branka Francuz.

Related Post

OPĆINA DRAGALIĆ

Autor - 19/06/2013 0
DRAGALIĆ, 19, lipnja 2013. – Na jučer održanoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća za predsjednika je izabran Zlatko Bunjevac (HSS), a…

OPĆINA DRAGALIĆ

Autor - 20/12/2013 0
DRAGALIĆ, 20 . prosinac 2013. – Tradicionalno, uoči božićnih i novogodišnjih blagdana, načelnik Zvonimir Karlik i predsjednik Općinskog vijeća Zlatko…