PROJEKT OŠ DRAGALIĆ, KREŠIMIRA KVOČIĆA I JURJA RIBARIĆA

1084 0

Trajno zabilježiti ljude i događaje koji su utjecali na postojanje Dragalića

  DRAGALIĆ, 4. lipanj 2010. – Predstavljanje kulturno-edukativnog projekta Osnovne škole Dragalić te Krešimira Kvočića i Jurja Ribarića u Vatrogasnom domu i prostoru osnovne škole, prvi je u nizu javnih prikaza u zamisli da Dragalić u dogledno vrijeme trajno zabilježi događaje i ljude koji su presudno

 utjecali na njegovo postojanje. Upravo ove godine navršava se 800 godine otkako se u darovnici kralja Andrije II. spominje šire okružje ovoga mjesta, koje je zacijelo već tada postojalo, ali se izrijekom ne spominje. Svojim prijateljima učenicima i gostima učenici Osnovne škole Dragalić su kroz dobro osmišljen program govorili o povijesti svoga sela, povijesti škole, stradanjimja u Domovinskom ratu i obnovi sela nakon oslobođenja 1. svibnja 1995. godine. Čitali su se literarni uradci i recitirale pjesme, svirali su tamburaši i nastupali mali folkloraši. Proglašeni su i najbolji likovni i literarni radovi.

Školski projekt Moje selo, kao multimedijski program kojega su pripremili nastavnici i učenici Osnovne škole Dragalić te Dragalić – Razglednice za mjestopis od pamtivijeka do naših dana u obliku dokumentarnog filma i Prilozi za mjestopis od pamtivijeka do naših dana, kao izložba i zajedničko ostvarenje Krešimira Kvočića i Jurja Ribarića, propituju i potiču na promišljanje, ali i pozivaju sve ljude voljne pomoći da se svemu tome priključe – navodi se predstavljanju projekta.

 Nakana je nakon sustavnog prikupljanja građe i istraživanja, za početak pripremiti i tiskati monografiju i snimiti cjevečernji dokumentarni film o Dragaliću i ljudima koji su u njemu živjeli i stvarali ili još uvijek tu žive i rade.  

kliknite na Slavonski biser

Related Post

OPĆINA DRAGALIĆ

Autor - 29/12/2012 0
Na završetku fiskalne 2012.godine želim se osvrnuti sa nekoliko rečenica na razdoblje posljednjih dvanaest mjeseci koji su iza nas.