OPĆINA DRAGALIĆ

1363 0

DRAGALIĆ, 22. prosinac 2015. – Danas su se u Vatrogasnom domu okupili roditelji s djecom rođenom u ovoj godini na području Općine Dragalić. Zamjenik općinskog načelnika Igor Šupica uručio im je novčanu potporu od 1.000 kuna,

čestitao na novorođenoj djeci i pozdravio u ime općinske uprave, načelnika Zvonimira Karlika i predsjednika Općinskog vijeća Zlatka Bunjevca. Poželio im je puno zdravlja i sreće, te sretne predstojeće blagdane.

-Cilj nam je da u predblagdansko vrijeme uručimo novčane potpore. Ovo je aktivnost koju provodimo dugi niz godina u cilju pomoći roditeljima. Potporu obiteljima s djecom dajemo i kupnjom školskih knjiga za osnovce, darujemo djecu u povodu blagdana sv. Nikole, a dajemo i druge socijalne potpore obiteljima. U proračunu za 2016. godinu te su potpore također predviđene. U narednom periodu ćemo nastojati izraditi projekt za izgradnju dječjeg vrtića, a planiraju se sredstva u proračunu za uređenje prostora za zdravstvenu ambulantu. Sve su to aktivnosti kojima pokušavamo provesti u skladu sa svojim skromnim financijskim sredstvima s namjerom da ljudi na ovom području ostanu, zaposle se i imaju uvjete za život i djecu – kazao je Igor Šupica.

Odlukom Općinskog vijeća od prije osam godina utvrđena je potpora za novorođenu djecu i do sada ju je dobilo više od 80 obitelji.

U 2015. godini rođeno je osam dječaka i pet djevojčica. Novi stanovnici Dragalića su Roko Pereković, Teo Trošeljac, Tara Kovač, Lea Trnka, Laura Ivanišević, Dorian Ćorković, Nicole Trnka i Zvonimir Peterlik. Novi stanovnici Medara su Dragana Džanija, Sanel Ivanišević i Kristijan Ivanišević, a Mašića Niko Radošić i Jasmin Džanija.

Related Post

DAN OPĆINE DRAGALIĆ

Autor - 17/01/2012 0
DRAGALIĆ, 17. siječanj 2012. – U Dragaliću je danas bilo iznimno svečano. Tradicionalno je obilježen 17. siječanj, Dan općine Dragalić.…

DAN OPĆINE DRAGALIĆ

Autor - 21/01/2014 0
U crkvi sv. Ivana krstitelja svetu misu tradicionalno je u povodu Dana općine služio fra Ivo Brozović. Ni ove godine…