OŠ „ANTE STARČEVIĆA“ REŠETARI: Obilježili Dan škole, prijateljstvo i suradnju sa OŠ „Goce Delčev“ iz Ilendena iz S. Makedonije

4517 0

Autor: Franjo Samardžić, Foto: Cajtung

Ponosni smo na sve ono što naša lokalna zajednica daje za nas. Zahvaljujući Brodsko-posavskoj županiji obavljena je energetska obnova škole vrijedna 2,5 milijuna kuna, a Županija i Općina Rešetari ove godine projektiraju dogradnju škole što će nam omogućiti prelazak na jednosmjenski rad – kaže Tihomir Batalo.
REŠETARI, 26. svibnja 2019. – Učenici i učitelji Osnovne škole „Ante Starčević„ obilježili su 24. svibnja Dan škole i prezentirali projekt „Most prijateljstva“ koji provode suradnju sa prijateljskom OŠ „Goce Delčev“ iz Ilendena u Sjevernoj Makedoniji.
Priredili su svečanu akademiju u školsko-sportskoj dvorani s bogatim kulturno-umjetničkim programom za brojne uzvanike i goste u kome su sudjelovali i učenici iz Sjeverne Makedonije. Dvoranu su napunili roditelji, umirovljeni djelatnici škole, predstavnici udruga i društava, općinski načelnik Zlatko Aga i predsjednica Općinskog vijeća Milka Perković, te ravnatelji osnovnih škola novogradiškog kraja.
-Obilježavajući Dan škole i 189 godina školstva u Rešetarima, želimo prikazati sažetak svega što smo radili u proteklom periodu. Imamo razloga za sreću i ponos. Puno se toga napravilo i realiziralo, a posebno smo ponosni na projekt“ Most prijateljstva „Ilinden-Rešetari“ – kazao je ravnatelj Tihomir Batalo, pozdravljajući načelnika Zlatka Agu koji je 2012.godine sa Žikom Stojanovskim, načelnikom općine Ilinden potpisao sporazum „Most prijateljstva Ilinden-Rešetari“ .
Zahvalio se timovima dvaju škola koji su odradili veliki posao u pripremi i realizaciji projekta“ „Proljeće i običaji“. Posebno je pozdravio pjesnikinju Ljerku Toth Naumov koja je povezala dvije općine i koja već 15 godina dolazi u Rešetare na pjesničke susrete.
Načelnik Zlatko Aga izrazio je zadovoljstvo što je prijateljstvo dvaju općina prenijeto i na prijateljstvo dvaju škola. Nazočne je pozdravila i Dušanka Krstevska, ravnateljica OŠ „Goce Delčev“ i zahvalila se domaćinima na gostoprimstvu i partnerstvu.

U povodu Dana škole dodijeljene su plakete i priznanja. Za postignuća i najvrednije rezultate u školi, te za suradnju osnovnih škola „Ante Starčević„ i „Goce Delčev“ iz Ilendena. Plakete „Most prijateljstva“ su dobili Zlatko Aga i Općina Rešetari, Dušanka Krstevski, Ljerka Toth Naumova i Slađana Ninković, Brodsko-posavska županija, Željka Gospočić, Dragana Gorički, Blaženka Logožar i Tihomir Batalo. Pakete za doprinos razvoju školstva u Rešetarima dobili su Brodsko-posavska županija, župan Daniel Marušići njegov zamjenik Damir Mirković, te Anica Vukašinović, pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu.

Priznanje za odličan uspjeh dobio je učenik Matej Bartolović.
Ravnatelj Tihomir Batalo ponosan je na suradnju sa OŠ „Goce Delčev“ iz Ilendena, jer se, kako je istaknuo, uz podršku Općine Rešetari, Osnovna škola „Ante Starčević„, njeni učenici, učitelji i osoblje, prezentiraju na međunarodnoj razini.
-Ovo je treći međunarodni projekt koji provodimo uz sve redovne aktivnosti u školi. I ubuduće ćemo učiniti sve da budemo dobri domaćini našoj prijateljskoj školi, OŠ Goce Delčev iz Ilindena i nastavimo suradnju koja je utemeljena na prijateljskim odnosima općina Rešetari i Ilinden. Na nama je bilo da to prepoznamo, da damo dio sebe i dobre odnose obogatimo i prenesemo na učenike naših škola, da vide različitosti, ali i da imamo mnoge sličnosti što nas čini bogatijim ljudima. I ovim projektom dokazujemo da se ulaganja isplate i zato se zahvaljujem projektnom timu koji se sastojao od po 10 članova iz Rešetara i Ilinmdena, a svečana akademija je prigoda da pokažemo što smo zajednički radili u ovoj godini.
. Ponosni smo na sve ono što naša lokalna zajednica daje za nas. Zahvaljujući Brodsko-posavskoj županiji obavljena je energetska obnova škole vrijedna 2,5 milijuna kuna, a Županija i Općina Rešetari ove godine projektiraju dogradnju škole što će nam omogućiti prelazak na jednosmjenski rad – kaže Tihomir Batalo.

 

Related Post