PARTNERSTVO

2478 0

NOVA GRADIŠKA, 8. prosinca 2013. – Na poziv Katarine Bojšić, predsjednice Saveza udruga udomitelja Hrvatske u Novoj Gradiški je boravila gđa Bernardette McNally dugoročna savjetnica za Twinning projekt

„Unapređenje kapaciteta stručnjaka za zaštitu prava i interesa djece i mladih smještenih u domove za djecu s poremećajima u ponašanju“.

 

Projekt je ugovoren i financiran u okviru 1. Komponente IPA programa Europske unije za Hrvatsku. Provodi se kao twinning projekt u partnerstvu s neprofitnom agencijom Vlade Sjeverne Irske – Northern Ireland Co-operation Overseas (NI-CO) koja koordinira javni sektor Sjeverne Irske koji dijeli svoj stručni rad i iskustvo s međunarodnim partnerima.

 

U Centru za socijalnu skrb predstavila je početak provedbe IPA projekta čiji je nositelj u Hrvatskoj Ministarstvo socijalne politike i mladih. Govorila je o nužnosti bolje suradnje u razvoju sveobuhvatnog udomiteljstva u Hrvatskoj i njegovog unapređivanja, promovirala je udomiteljstvo u Sjevernoj Irskoj.

 

Ukupna vrijednost projekta je 611.000 Eura, pri čemu nacionalno sufinanciranje iznosi 10 posto, ukupne vrijednosti projekta. Projekt će se provoditi 15 mjeseci.

 

-Predavanja su namijenjena stručnjacima koji rade s djecom s poremećajima u ponašanju a nalaze se u domovima. Namjera je da ta djeca iz domova odlaze u udomiteljske obitelji. Izrazila sam želju i zamolila ju da dođe u Novu Gradišku i da održi jedno takvo predavanje. Rado se odazvala jer smo mi kao udomitelji za to zainteresirani.

 

U suradnji s Centrom za socijalnu skrb organizirali smo ovo predavanje. Rekla je da će nam dati svu pomoć što se tiče pripreme projekata za EU fondove, a u travnju 2014. godine ponovo će doći u Hrvatsku kada ćemo se sresti i dogovoriti konkretne aktivnosti – kazala je Katarina Bojšić.

Related Post

UDRUGA POZITIVA

Autor - 04/12/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 4. prosinac 2012. – U okviru projekta „Korak bliže osobama 3. životne dobi“, koji Udruga „Pozitiva“ u suradnji…