Photo report – ODRŽANA MISA ZADUŠNICA ZA TOŠU PROESKOG U CRKVI SV. TEREZIJE

1035 0

NOVA GRADIŠKA 15. listopada 2010. – Danas u crkvi svete Terezije s početkom u 16,30 sati je održana misa zadušnica za Tošu Proeskog koju je služio Kirko Velinski, proterej makedonske pravoslavne crkve u Hrvatskoj. Sve prisutne, kojih je bilo u velikom broju, dojmio je proterej Kirko, iako je cijelu misu izgovorio na makedonskom svi su znali

 sve. Bilo je jako dirljivo slušajući protereja kako pripovijeda o Toši i zadržava suze. Zahvalio se svima prisutnima, velečasnom Perici Matanoviću kao domaćinu, novogradiščanima i cijeloj Hrvatskoj, a odmah na početku govora obratio se i medijima koji zaista svesrdno promiču Tošin lik i djelo.

Ganutljivo je govorio o Tošinom odnosu sa crkvom Svetog Preobraćenja u Kruševu u koju bi uvijek odlazio, kad bi dolazio kući, nalazeći mir. Istu je crkvu i sam potpomogao svojim humanitarnim djelovanjem.  

– Toše je bio čovjek u pravom smislu riječi. A smrt, ona ne postoji. To je nastavak života. Nažalost Toše je prerano napustio ovozemaljski život, ali će vječno živjeti u nama. – riječi Kirka Velinskog u slobodnom prijevodu.  

Na misi su također bili prisutni i maratonci ,koji će ujutro u točno 6,16 sati startati prema Kruševu, i makedonski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Danče Markovski.  

Proterej Kirko Velinski i Velečasni Perica Matanović

desno veleposlanik Danče Markovski

 

 

Related Post

Autor - 06/11/2012 0
{vimeo}52695227|450|253|1{/vimeo}