POBUNILI SE STANARI – Stižu kazne za nedozvoljeno parkiranje, a ne zna se što je zelena površina, a što parkiralište

1024 0

NOVA GRADIŠKA, 25. veljače 2011. – Stanari zgrada 23 i 24 na Urijama potpisuju peticiju koju će uputiti gradonačelniku Josipu Vukoviću i traže da im gradska vlast i komunalni redar odgovore na pitanje gdje je njihovo parkiralište. Prosvjeduju zbog kazni koje moraju plaćati za „nedozvoljeno parkiranje“ ispred svojih stambenih zgrada na

prostoru koji nije ni zelena površina, a ni parkiralište. Traže da Grad kazne povuče.

 

– Obraćamo vam se s ciljem da razriješimo zajednički problem parkirališta za stanare naših zgrada. Osim što nemamo uređeno parkiralište počele su nam stizati i kazne za „nedozvoljeno parkiranje“, što smatramo da nije utemeljeno na odluci o komunalnom redu, već proizvoljna ocjena komunalnog redara. Kazne ne želimo plaćati, a tražimo da nam se uredi parkiralište, kao i zelene površine, jer nam je u interesu uređen i lijep okoliš oko naših zgrada.

Pitamo vas gdje je predviđeno parkiralište za stanare zgrada 23 i 24 na Urijama. Da li je to neugledna i neuređena površina koja nema ivičnjaka i ne zna se gdje završava tzv. kolnik, a počinje tzv. zelena površina. Molimo da se stanarima kojima su izrečene kazne za nedozvoljeno parkiranje one povuku.

Želimo surađivati u rješavanju ovog, za nas važnog problema.  O poduzetim radnjama molimo da obavijestite predstavnike potpisanih stanara Milana Jurkovića, Urije 24 i Natašu Štirba Urije 23 – navodi se u pismu-peticiji upućenoj gradonačelniku Josipu Vukoviću.

 

Evo što smo pisali o problemu parkiranja ispred ovih zgrada i akciji komunalnog redara 13. siječnja ove godine.

 

ZABRANA PARKIRANJA – 300 KUNA ZA PARKIRANJE NA ZELENOJ POVRŠINI

 

Ukoliko ste željeli uštedjeti nekoliko kuna i parkirati automobil na gradskim zelenim površinama, a fotografira ga komunalni redar možete na kućnoj adresi očekivati prekršajnu kaznu u iznosu od 300 kuna i biti sretni jer će vam zbog krize i besparice zakonodavac odmjeriti minimalnu, od maksimalne kazne koja iznosi 2.000 kuna. Doznali smo to od komunalnog redara Mladena Brozičevića kojeg smo zatekli u Naselju Urije upravo u fotografiranju automobila parkiranih kod Centra za predškolski odgoj „ Grigor Vitez“ i na zelenoj površini ispred stambenih zgrada. Ako parkirate kod vrtića vidjet će te znak zabrane parkiranje kojeg nema ispred stambenih zgrada, gdje nema i prave prometnice, pa je teško ocijeniti parkirate li automobil na prometnici ili zelenoj površini. Zato oprez. Čuvajte zelene gradske površine, ali i svoj novčanik jer ako vas, dok automobil ostavite nekoliko minuta, uhvati oko fotoaparata komunalnog redara ode 300 kuna.

 

  

Related Post