POČELI DANI GRIGORA VITEZA U GRADSKOJ KNJIŽNICI I DJEČJEM VRTIĆU

1957 0

NOVA GRADIŠKA  – Tradicionalni DANI GRIGORA VITEZA počeli su danas  na Dječjem odjelu   Gradske knjižnice  Nova Gradiška. Druženje novogradiških mališana  i upoznavanje s  pjesmama popularnog dječjeg pisca organiziraju  Dječjeg vrtića Nova Gradiška i Gradska knjižnica Nova Gradiška, a  pokrovitelj je  Grad Nova Gradiška. Dani Grigora Viteza  nastavit će se nizom kreativnih radionica u Dječjem vrtiću Nova Gradiška.

Danas je održan vedri susret  knjižničara i malih “antuntunovaca” i “antuntunovki” iz starijih  grupa „Jabučice“ i Kruškice“ i njihovih odgajateljica  iz  Dječjeg vrtića. Pričalo se o Grigoru Vitezu i njegovim  pjesmama.
Uz otvorenje izložbe likovnih radova svih vrtićkih grupa na teme iz Vitezovih knjiga, djeca su   razgledala  izložbeni postav knjiga iz Zavičajne zbirke Gradske knjižnice našeg i svjetskog pisca za djecu, ali i odrasle.  Mališani su izveli prigodni program, a zatim uživali u likovnoj radionici u organizaciji Gradske knjižnice.

-Dani Grigora Viteza počeli su se organizirati  još 2001. godine. Nakon kratkog prekida od 2004. godine  održavaju se svake godine. Treba istaknuti Da Dječji vrtić Nova Gradiška  tu tradiciju održava dvadesetak godina, od kada je  u vrtiću postavljena bista Grigora Viteza.  Radosni smo što ove  vedre dane u veljači  posvećujemo druženju s našim mališanima iz Dječjeg vrtića – kazala je  Biljana Dakić, ravnateljica  Gradske knjižnice.

Related Post

GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA

Autor - 02/05/2014 0
Obilježavajući Svjetski dan knjige i autorskih prava Gradska knjižnica Nova Gradiška dodijelila je priznanja i zahvalnice najčitateljima, sponzorima i suradnicima