POLICIJA – Policajci ubili psa koji je u Brodu napadao djecu

599 0

5. lipnja 2011. – Jučer je na području policijske uprave evidentirano

ukupno sedam kaznenih djela od kojih je pet kaznenih djela protiv imovine, dva kaznena djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina i dva kaznena djela protiv pravosuđa. Na prometnicama policijske uprave jučer su se dogodile tri prometne nesreće od čega jedna s ozlijeđenim osobama i dvije s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je zadobila lakše tjelesne ozljede. U oblasti javnog reda evidentirano je ukupno četiri prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te je u jednom slučaju pronađeno oružje koje su policijski službenici protueksplozijske zaštite izuzeli na siguran način.

 

Autocestom vozio u suprotnom smjeru

 

Policijski službenici Postaje prometne policije su jučer oko 08.55 sati na južnom kolniku autoceste A 3, kod Slobodnice, utvrdili prekršaj. Naime, uočili su da se osobni automobil Fiat Marengo, BiH nacionalnih oznaka i broja kreće zabranjenim, suprotnim smjerom. Za volanom je bio 32-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, kojeg su prometni policajci sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama kaznili novčanom kaznom u iznosu od dvije tisuće kuna, te su mu izrekli zaštitnu mjeru zabrane korištenja inozemnom vozačkom dozvolom „B“ kategorije u Republici Hrvatskoj u naredna tri mjeseca. Daljnje upravljanje vozilom (u dozvoljenom smjeru) preuzeo je 30-godišnjak (državljanin Bosne i Hercegovine).

 

Pas ugrizao djevojčicu

 

Jučer oko 14 sati u Slavonskom Brodu, Stjepana Radića, pas (Šarplaninac) koji je bio bez nadzora vlasnika, napao je na ulici 13-godišnjakinju ozlijedivši je. Pas se prethodno otrgnuo sa lanca iz dvorišta vlasnika, agresivno i napadački se ponašao i predstavljao opasnost za ljude, a kada je krenuo prema naselju u kojem se nalazio veći broj djece i mještana, ustrijeljen je. Trinaestogodišnjakinja je sa ozljedama u vidu ogrebotina i ugriza po rukama prevezena u bolnicu gdje joj je ukazana liječnička pomoć, te slijedi kvalifikacija ozljeda. Vlasnica psa je procesuirana sukladno odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. O događaju je upoznata veterinarska služba, koja je poduzela mjere iz nadležnosti svoga rada, te slijedi izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

U Goricama kosio travu i pronašao ručnu bombu

 

Oko 06.40 sati jučer, 67-godišnjak je policijskim službenicima Postaje granične policije Stara Gradiška dojavio da je pronašao oružje. Naime on je u Goricama prilikom kosidbe trave uočio eksplozivnu napravu. Policijski službenici protueksplozijske zaštite su na mjestu događaja utvrdili da se radi o ručnoj bombi M-75, koju su izuzeli na siguran način radi daljnjeg uništenja.

Related Post