POLICIJA PRIOPĆILA: Lažni doktor prevario Novogradiščane

540 0

 

29. veljače 2012. – Jučer je na području policijske uprave

evidentirano 13 kaznenih djela od kojih 10 protiv imovine, jedno protiv slobode i prava čovjeka i građanina i dva protiv pravosuđa. U području prometa dogodile se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Nije bilo ozlijeđenih osoba.

 

 


Lakovjernima uzeo 18.000 kuna

 

Policijski službenici su dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 46-godišnjakom potvrdili osnovanu sumnju u kazneno djelo prijevare. Utvrdili su da se 46-godišnjak sa područja Bjelovara tijekom veljače, lažno predstavljao kao doktor, obećavajući rješavanje osobnih i obiteljskih problema. Na takav način doveo je u zabludu pet osoba sa novogradiškog područja (22-godišnjaka, 27-godišnjakinju, 30-godišnjaka, 32-godišnjakinju i 36-godišnjaka), pribavivši si protupravnu imovinsku korist iznad 18 tisuća kuna. U suradnji s državnim odvjetništvom protiv 46-godišnjaka slijedi posebno izvješće kao dopuna kaznenoj prijavi.


Uhvatili ga u krađi

 

Jučer je policiji dojavljeno o krađi unutar trgovačkog centra u Slavonskom Brodu, naselje Slavonija. Utvrđeno je da su djelatnici trgovačkog centra oko 17.30 sati pri izlasku spriječili 39-godišnjakinju zbog otuđenja raznih prodajnih artikala u vrijednosti nekoliko stotina kuna. Do dolaska policije izvršeno je obeštećenje. Policijski službenici su upoznali odgovornu osobu sa pravom pokretanja privatne tužbe.

 

Preventivno-represivna akcija „Pojas i dječja sjedalica“

 

Jučer od 11 do 15 sati policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod su proveli preventivno-represivnu akciju pod nazivom „Pojas i dječja sjedalica“.

Pritom je izdano devet obaveznih prekršajnih naloga radi nekorištenja sigurnosnog pojasa. Također je izdano 30 pismenih upozorenja od kojih pet radi nekorištenja dječje sjedalice i 25 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Cilj ove aktivnosti je poboljšanje stanja u području prometa, smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba. Akcija je provedena s naglaskom na korištenje sigurnosnog pojasa ne samo na prednjim sjedalima, već i na stražnjim sjedalima i korištenje dječje sjedalice.

Related Post