POLICIJSKA 24 SATA: 16 kaznenih djela i 7 prometnih nesreća

899 0

21. kolovoz 2012. – Jučer je na području policijske uprave evidentirano

16 kaznenih djela, od kojih je najveći broj (11) kaznenih djela imovinskog karaktera. U području prometa, dogodilo se sedam (7) prometnih nesreća, od kojih četiri (4) s ozlijeđenim osobama i tri (3) s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna (1) osoba je teško ozlijeđena, dok su četiri (4) osobe lakše ozlijeđene. Bilježe se dva (2) prekršaja, od kojih jedan (1) prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te jedan (1) prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Od ostalih događaja, zabilježeno je sedam (7) požara, od kojih dva (2) s materijalnom štetom i pet (5) bez štete. U požarima nije bilo ozlijeđenih osoba.

 

KOD OBITELJSKOG NASILNIKA POLICIJA PRONAŠLA KUBURU -Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su intervenirali preksinoć, oko 22.15 sati, zbog dojave o nasilničkom ponašanju u obitelji na području općine Rešetari i nad 58-godišnjakom proveli kriminalističko istraživanje. Pritom su utvrdili da se on, u alkoholiziranom stanju (1,86 promila) nasilnički ponašao prema 52-godišnjoj supruzi i 21-godišnjem sinu. Jučer je policija, temeljem sudskog naloga pretražila dom i prostorije koje koristi 58-godišnjak i pronašla kuburu ručne izrade, 77 komada streljiva raznog kalibra i četiri okvira za automatsku pušku. Policija protiv njega podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

 

NA PRAVOSLAVNOM GROBLJU OŠTEĆENA 4 SPOMENIKA – Jučer, oko 12 sati u Policijskoj postaji Nova Gradiška zaprimljena je dojava o oštećenju spomenika na groblju. Pritom je policija na mjestu događaja u Novoj Gradiški, u Vinogradskoj ulici, utvrdila da je netko na groblju, tijekom kolovoza oštetio četiri spomenika. Policija nastavlja daljnji rad na utvrđivanju bitnih činjenica i pronalasku počinitelja kaznenog djela.

 

PREVRNUO SE TRAKTOR -Jučer oko 11.55 sati, u Bartolovcima se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Prometna nesreća se dogodila, jer 50-godišnjak, upravljajući neregistriranim traktorom unatrag po nagibu, nije vodio računa o položaju traktora i prikolice, te je pritom došlo do skretanja udesno i prevrtanja poluprikolice u kojoj su se nalazila dvojica putnika i plastični spremnici s vodom. U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 44-godišnjak, kojem je ukazana liječnička pomoć, te je zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Policija protiv 50-godišnjaka dostavlja kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu.

 

TRINAESTOGODIŠNJAK U NOĆNOM ŽIVOTU -Jučer, oko 0,30 sati u Novoj Gradiški u Kraljevićevoj ulici, policijski službenici su zatekli 13-godišnjaka bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Noćas, oko 0,20 sati u Slavonskom Brodu, na autobusnom kolodvoru, policajci su zatekli 14-godišnjaka i 15-godišnjaka, također bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Policijski službenici su sve tri osobe mlađe od 16 godina, doveli u službene prostorije i pozvali roditelje, koji su došli po svoju djecu, te su pritom upozoreni na kršenje članka 95 Obiteljskog zakona. Policija će o ovome izvijestiti nadležni Centar za socijalnu skrb.

 

POŽARI – U vremenu od 11 do 15.30 sati, jučer je u Vrbovi, došlo do požara suhe trave koji je zahvatio voćnjak (vlasništvo 59-godišnjakinje), te je nagorjelo nekoliko desetaka voćaka. Policija nastavlja daljnji rad na utvrđivanju okolnosti i uzroka požara.

 

Jučer, oko 17 sati, u blizini Glogovice došlo je do požara u šumi, vlasništvo 36-godišnjaka u kojemu je izgorjelo oko 20 metara trupaca. Požar je zahvatio i šumu, 34-godišnjeg vlasnika, koja je u potpunosti izgorjela (nekoliko stotina stabala). U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a ugasili su ga pripadnici Javne vatrogasne postrojbe koji su prilikom gašenja pronašli pušku. Policija nastavlja rad u cilju utvrđivanja elemenata kaznenog djela.

Related Post