POLICIJSKA 24 SATA : Prijevare i požar

640 0

16. lipanj 2014. – SAŽETAK -Tijekom proteklog vikenda

na području policijske uprave evidentirano je 32 kaznena djela od kojih 31 kazneno djelo općeg kriminaliteta i jedno (1) kazneno djelo gospodarskog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta 18 kaznenih djela su na štetu imovine i to šest (6) kaznenih djela krađe, šest (6) kaznenih djela teške krađe, pet (5) kaznenih djela oštećenja tuđe stvari i jedno (1) kazneno djelo utaje. U području prometa dogodilo se 12 prometnih nesreća od kojih osam (8) prometnih nesreća s materijalnom štetom i četiri (4) prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (dvije osobe teže i pet osoba lakše ozlijeđeno). Evidentirano je sedam (7) prekršaja narušavanja javnog reda i mira, tri (3) prekršaja nasilja u obitelji, jedan (1) prekršaj iz Obiteljskog zakona, jedan (1) prekršaj iz Zakona o nadzoru državne granice i jedan (1) prekršaj iz Zakona o oružju. Na graničnim prijelazima prometovalo je 81 787 putnika i 27 536 vozila.

 

FINANCIJAŠ OPELJEŠIO KLIJENTA – Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja nad 38-godišnjakom iz Slavonskog Broda, policija će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela zlouporaba položaja i ovlasti. Muškarac je osumnjičen da je kao odgovorna osoba jedne novčarske ustanove početkom travnja 2012. godine iskoristio svoj položaj i ovlast da bi na štetu jednog klijenta te novčarske ustanove sebi pribavio nekoliko desetaka tisuća kuna.


UHVAĆEN NA GRANIČNOM PRIJELAZU STARA GRADIŠKA – Policijski službenici su jučer proveli kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom s prijavljenim prebivalištem u Bosni i Hercegovini zbog sumnje u kaznena djela krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja. Muškarac je jučer oko 15 sati kontroliran na graničnom prijelazu Stara Gradiška prilikom izlaza iz Republike Hrvatske dok je upravljao osobnim automobilom njemačkih registracija. Kriminalističkim istraživanjem osumnjičen je da je 13. lipnja ove godine u Njemačkoj kupio odjavljeni automobil kojim je upravljao i na njega postavio ranije pribavljene njemačke registracijske pločice s prometnom dokumentacijom, koje su izdane za drugo vozilo, a u prometnu dokumentaciju (prometna garažna dozvola) izbrisao stvarne podatke i upisao podatke vozila koje je kupio, iako je znao da su pločice i prometna dozvola za jednokratnu uporabu već iskorišteni za drugo vozilo. Nadalje na graničnom prijelazu s Slovenijom, carinskom službeniku radi izdavanja izvozne carinske deklaracije dao netočne podatke odnosno podatke pločica za koje je znao da ne pripadaju tom vozilu. Policija će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu za kaznena djela krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja, a zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima prekršajne naloge u iznosu od dvije i pet tisuća kuna uz troškove postupka (200 i 500 kn).


LOVCIMA GORIO DOM, VATRGOASCI GASILI – U noći 14./15. (subota/nedjelja) u naselju Bebrina došlo je do požara na građevinskom objektu lovačkog doma i tom prilikom uslijed požara u potpunosti izgorjelo krovište. Požar su ugasili pripadnici DVD Bebrina. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo uslijed djelovanja otvorenog plamena odnosno utvrđeno da je pored objekta nepoznata osoba ili više njih palili drva odakle se otvoreni plamen proširio na krovište objekta. Policijski službenici će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja za kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Related Post