POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA

805 0

28. ožujak 2012. godine

 

 

14-godišnjak za volanom

 

Policijski službenici koji službu obavljaju koristeći službeni presretač, jučer su oko 20.20 sati na području općine Gornji Bogićevci u prometu zaustavili osobni automobil Golf. Pritom su utvrdili da se za upravljačem vozila nalazi 14-godišnjak i upravlja neregistriranim vozilom bez položenog vozačkog ispita. Policija protiv njega dostavlja optužni prijedlog, a protiv njegovog oca obavezni prekršajni nalog zbog davanja na upravljanje vozila osobi koja nema položen vozački ispit i ne vraćanja registracijskih pločica nadležnom tijelu, zbog isteka u zakonskom roku od 15 dana.

 

Uhvaćen na granici s krivotvorenim ispravama


Policijski službenici su dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 45-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine, potvrdili sumnju u kazneno djelo krivotvorenje isprava. Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, jučer oko 5 sati, na izlazu iz Republike Hrvatske, policajci su kontrolirajući osobni automobil „Peugeot“ utvrdili nepodudarnost brojeva šasije i prometne dokumentacije. U suradnji sa državnim odvjetništvom 45-godišnjak je uz kaznenu prijavu doveden u Općinski sud u Slavonskom Brodu gdje je protiv njega proveden kazneni postupak.

 

Opet nemar izazvao poža

 

r Nakon dojave jučer, oko 15.50 sati o požaru na otvorenom prostoru u Velikoj Kopanici, policijski službenici Policijske postaje Vrpolje su obavili očevid. Tom prilikom je utvrđeno da je nepoznati počinitelj oko 15 sati uzrokovao požar, pa se vatra sa zapaljene suhe trave u odvodnom kanalu proširila na poljoprivredne površine, zahvativši nasade borova, crnog oraha, jasena i topole (vlasništvo 35-godišnjaka, 62-godišnjaka i 67-godišnjaka). Nasadi su pritom djelomično ili u cijelosti izgorjeli. Policija nastavlja rad u cilju pronalaska nepoznatog počinitelja i podnošenja kaznene prijave dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

 

Vozio 245 kilometara na sat

 

Prometni policajci su jučer oko 14.35 sati na autocesti kod Garčina utvrdili prometni prekršaj – prekoračenje brzine. Utvrdili su da 59-godišnji državljanin Italije upravlja osobnim automobilom „BMW“ krećući se brzinom od 245 kilometara na sat, na mjestu gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 kilometara na sat. Protiv njega je policija donijela prekršajni nalog, naplatila novčanu kaznu u iznosu od sedam tisuća kuna i izrekla zaštitnu mjeru zabrane korištenja inozemnom vozačkom dozvolom godinu dana na teritoriju Republike Hrvatske.

 

Nanizao prekršaje a 2,38 promila

 

Jučer oko 18.10 sati, u Novoj Kapeli, policijski službenici koji službu vrše službenim presretačem su u prometu zaustavili vozača mopeda. Utvrdili su da je vozač pod utjecajem alkohola, obzirom da su alko testiranjem u njegovu organizmu očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 2,38 promila. Također su utvrdili da on upravlja neregistriranim mopedom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima i bez zaštitne homologirane kacige na glavi. Isključen je iz prometa, te mu je ukazana liječnička pomoć, nakon koje je zadržan na liječenju. Protiv njega slijedi optužni prijedlog, odnosno obavezni prekršajni nalog Prekršajnom sudu.

 

Bocom po glavi

 

Jučer je oko 19 sati temeljna policija je intervenirala u Slavonskom Brodu, u Kumičićevoj zbog narušavanja javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu. Utvrdili su da je 22-godišnjak zbog narušenih međuljudskih odnosa, tjelesno napao 19-godišnjaka udarivši ga rukom. Nakon toga je 19-godišnjak bocom u glavu udario 47-godišnjaka, koji je upućen na ukazivanje liječničke pomoći. Nije bilo težeg ozljeđivanja. Policija protiv 19-godišnjaka i 22-godišnjaka dostavlja optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.

 

Priveden vozač s 2,87 promila alkohola

 

Oko 22.20 sati, jučer, policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška su u Novom Varošu prilikom kontrole u prometu, utvrdili da 50-godišnjak upravlja vozilom Opel Kadett pod utjecajem alkohola. U njegovu organizmu je alko testom očitana koncentracija alkohola u iznosu od 2,87 promila. Alkoholiziran vozač je isključen iz prometa i nakon obavljenog liječničkog pregleda zadržan u službenim prostorijama do otriježnjenja. Protiv njega policija dostavlja optužni prijedlog Prekršajnom sudu.

 

Izorao granatu

 

Jučer oko 9,30 sati, 43-godišnjak iz Dragalića je policiji u Okučane dojavio, da je prilikom obrade poljoprivredne površine izorao granatu. Policijski službenici protueksplozijskog odjeljenja su utvrdili da je riječ o topovskom zrnu cal. 76 mm, koje je izuzeto i na siguran i kontroliran način uništeno.

 

Također jučer, oko 14 sati, 56-godišnji građanin je u Starom Petrovom Selu u polju pronašao PVC vrećicu sa streljivom. Policijski službenici protueksplozijskog odjeljenja su utvrdili da se u vrećici nalazi 200 komada puščanog streljiva cal. 7,62, koje su izuzeli u cilju daljnjeg uništenja.

Related Post