POLICIJSKI IZVJEŠTAJ

733 0

10. svibanj 2011.  Policija traži kradljivca radijatora

Policija je jučer zaprimila kaznenu prijavu za kazneno djelo „Teške krađe“ iz prostorija koje koristi Hrvatski državni arhiv grada Nova Gradiška i prostoru bivše vojarne. U razdoblju od 6. svibnja do jučer do 10 sati nepoznati je počinitelj provalom iz ovih prostorija otuđio tri lijevana radijatora dimenzija 91x67x10 cm. Odgovorna osoba je upućena na dostavljanje odštetnog zahtjeva, a policija započinje kriminalističko istraživanje i podnosi kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja Općinskom državnom odvjetništvu u Novoj Gradiški za kazneno djelo „Teške krađe“.

 

Za pijenje ispred trgovine za sada samo opomena

 

OKUČANI, 10. svibanj 2011. – Danas oko 14 sati u Okučanima ispred jednog trgovačkog centra policija je zatekla 57-godišnjaka iz Okučana dok je konzumirao alkoholno piće (pivo). S obzirom da je on počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira „Odavanje pijančevanju ili uživanju opojnih droga na javnom mjestu“, policijski službenici su mu u ovom slučaju izdali pisano upozorenje zbog počinjenog prekršaja.

 

25 dana zatvora za napad na majku

 

STARO PETROVO SELO, 10 svibanj 2011. – Policija je jučer oko 2 sata iza ponoći uhitila 20-godišnjaka s područja općine Staro Petrovo Selo zbog nasilja u obitelji. On je oko 1 sat iza ponoći u alkoholiziranom stanju (2,18 promila) prvo verbalno, vikom i galamom vrijeđao svoju 41-godišnju majku, koju je potom i tjelesno napao. Prekršajnim izvidima utvrđeno je da je on prekršio i zaštitnu mjeru zabrane približavanja žrtvama nasilja (ocu i majci) na udaljenosti manjoj od pet metara u trajanju od četiri mjeseca. Jučer oko 9 sati policija ga je uz optužni prijedlog zbog ova dva prekršaja dovela u Prekršajni sud u Novoj Gradiški gdje je u prekršajnom postupku kažnjen s 25 dana zatvora i izrečena mu je nova zaštitna mjera zabrane približavanja majci na udaljenosti manjoj od pet metara u trajanju od šest mjeseci. Policija ga je po okončanom prekršajnom postupku predala u zatvor u Požegi oko 11,30 sati radi provođenja pravomoćne presude odnosno izvršenja izrečene kazne zatvora.

Related Post