POLICIJSKI VIKEND

1100 0

U prometnim nezgodama 5 teško ozlijeđenih osoba

–  SLAVONSKI BROD/NOVA GRADIŠKA, 26. svibnja 2014. – Tijekom vikenda na području iz nadležnosti rada policijske uprave, evidentirano je 13 kaznenih djela, od kojih je najviše (10) imovinskih kaznenih djela. U području prometa dogodilo se 13 prometnih nesreća, od kojih šest (6) prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, u kojima su četiri (4) osobe teško ozlijeđene, dok su tri (3) osobe lakše ozlijeđene. Zabilježena su dva (2) slučaja remećenja javnog reda i mira i tri (3) slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji.

 

PROMETNE NESREĆE

 

PIJAN I POD ZABRANOM UPRAVLJANJA VOZILOM IZAZVAO PROMETNU – Dana 24. svibnja, oko 23.25 sati, u Bukovlju, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Očevidom policijskih službenika je utvrđeno, da je do prometne nesreće došlo, jer se 30-godišnjak upravljajući osobnim automobilom Mercedes nije držao strane kretanja, te je vozilom udario u parkirani osobni automobil Fiat, nakon čega je u nastavku kretanja sletio s kolnika, prevrnuvši se na krov. U ovoj prometnoj nesreći, teško je ozlijeđen 36-godišnji putnik iz Mercedesa. Alkotestom je u organizmu vozača utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 1,65 promila, a upravljao je vozilom pod zabranom. Policija je alkoholiziranog vozača zadržala na otriježnjenju, te protiv njega dostavlja kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.


MOTOCIKLIST SE TEŠKO OZLIJEDIO I ZARADIO PREKRŠAJNU PRIJAVU – Prometnu nesreću, koja se dogodila, dana 24. svibnja, oko 14.45 sati, u blizini Rešetara, prouzrokovao je 17-godišnji motociklista. Policija je očevidom utvrdila da je motociklista pretjecao teretni automobil, te je tom prilikom došlo do udara motocikla u osobni automobil koji je dolazio iz suprotnog smjera. Vozač motocikla je teško ozlijeđen, a nakon ukazane liječničke pomoći zadržan je u bolnici u Slavonskom Brodu na daljnjem liječenju. Policija protiv 17-godišnjeg motocikliste dostavlja prekršajnu prijavu nadležnom Prekršajnom sudu.

 

MOPEDOM UDARIO U PARKIRANI AUTOMOBIL – U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, dana 25. svibnja, oko 12.50 sati, u Starčevićevoj ulici u Slavonskom Brodu, teško je ozlijeđen vozač mopeda. Do prometne nesreće je došlo jer se 24-godišnjak upravljajući mopedom nije držao strane kretanja, već je mopedom udario u parkirani osobni automobil. Nakon ukazane liječničke pomoć, ozlijeđeni motociklista je pušten kući. Policija protiv 17-godišnjaka podnosi prekršajnu prijavu Prekršajnom sudu.


TEŠKO OZLIJEĐEN MOTOCIKLIST – Dana 25. svibnja, oko 19.20 u Slavonskom Brodu, u Ulici Sv. Antuna, dogodila se prometna nesreća u kojoj su 37-godišnji vozač motocikla i 32-godišnja putnica teško ozlijeđeni. Naime, očevidom na mjestu događaja je utvrđeno, da je do prometne nesreće došlo, jer se 66-godišnjakinja s kolnog ulaza osobnim automobilom uključivala u promet, a nije propustila motocikl s prednošću prolaska. Pritom je došlo do udara motocikla u osobni automobil i pada vozača i putnice s motocikla. Oboje su s teškim ozljedama prevezeni u bolnicu u Slavonskom Brodu, gdje su i zadržani na daljnjem liječenju. Policijski službenici protiv 66-godišnjakinje podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brod

Related Post